• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

25.03.2019

12:33

EKSKLUZIVNO! Novi roman Jelene Bačić Alimpić stiže početkom juna!

Kultura

EKSKLUZIVNO! Novi roman Jelene Bačić Alimpić stiže početkom juna!

Podeli vest

U petak 22. marta u prostorijama Lagune Jelena Bačić Alimpić i Dejan Papić potpisali su ugovor za novi roman. Uspešna saradnja između najveće izdavačke kuće u Srbiji i autorke danas najčitanijih romana na srpskom jeziku traje već devet godina i nastavlja se na najlepši način - novim romanom, koji u knjižare stiže početkom juna

Predavanje rukopisa je vrlo emotivan trenutak, ali i veliko rasterećenje, rekla je Jelena Bačić Alimpić.

NE PROPUSTITE! Premijera filma o Starom ruskom groblju "Svetlosti tiha"!

- Tu je i mala pozitivna trema, posebno kako vreme odmiče. I posle osam bestselera u mojoj izdavačkoj kući Laguna, ja sva treperim - ne zbog vlasnika i direktora izdavačke kuće Dejana Papića, koji je i moj prijatelj, nego upravo zbog te pozitivne treme. Sve je teže opravdati i poverenje čitalaca, što mi je neprikosnoveno. Ali ovaj trenutak je i rasterećenje, jer ja sam tokom pisanja, kako moj suprug kaže, postala divljakuša, potpuno sam se otuđila od sveta i više od pola godine posvetila rukopisu. Pa mi je sad sve što dolazi radost - korice, lektura, korektura, rad sa mojom urednicom Jasminom Radojičić, koju obožavam. Bila je velika ljubav i radost i pisanje, ali prošlo je uz priličnu muku, jer ja stalno sebi zadajem više standarde. Svakom novom knjigom pokušavam da napravim barem jedan iskorak, što je, naravno, sve teže, ali ja sam neko ko sa punih 50 godina misli da definitivno još ništa ne zna i da ima još mnogo toga da nauči.

Zaplet nove knjige još ne sme da otkriva, pa je ovoga puta samo nagovestila da je ovaj roman različit od svih prethodnih.

NE PROPUSTITE! NOVA EMISIJA "HIT TVIT" NA TV PINK! Gosti Vojislav Šešelj, Čeda Jovanović i Luka Karadžić

- Oslanja se na priču o životu jedne istorijske ličnosti. Svi moji dosadašnji romani, pa i ovaj rukopis, fikcija su - osim što su istorijske okolnosti u svakom od njih tačne. Ali ideja za ovaj roman je potekla od života jedne stvarne istorijske ličnosti o kojoj se malo zna. Njegov život je izuzetno intrigantan i poslužio mi je kao potka, smernica za roman i to sam, naravno, i napisala. Utoliko se ova knjiga razlikuje od prethodnih i nadam se da će čitaocima biti zanimljiva - rekla je autorka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija