• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

26.09.2019

13:44

(VIDEO) NISAM KRIV ZA SEKSUALNO NAPASTVOVANJE, ALI POVLAČIM SE! Slavni tenor Plasido Domingo odustao od uloge zbog istrage o silovanju, MENJA GA SRBIN!

Kultura

(VIDEO) NISAM KRIV ZA SEKSUALNO NAPASTVOVANJE, ALI POVLAČIM SE! Slavni tenor Plasido Domingo odustao od uloge zbog istrage o silovanju, MENJA GA SRBIN!

Podeli vest

Operska zvezda Plasido Domingo prihvatio je da se povuče iz niza nastupa zakazanih u Metropoliten operi u Njujorku posle optužbi brojnih žena o seksualnom uznemiravanju, saopštila je sinoć ta operska kuća

Domingo je nagovestio da nikad više neće nastupati u Metropolitenu.

On je trebalo da nastupa na otvaranju sezone u glavnoj ulozi u Verdijevom "Makbetu". To bi bilo njegovo prvo pojavljivanje u nekoj operskoj kući u SAD od kada je agencija AP objavila da su ga brojne žene optužile za nedolično ponašanje.



Metropoliten je bio pod sve većim pritiskom da otkaže Domingove nastupe, ali je generalni direktor Piter Gelb ponovio izvođačima na probi u subotu da ta operska kuća čeka rezultate istrage Opere Los Anđelesa, gde je Domingo bio generalni direktor od 2003. i Američkog udruženja muzičkih umetnika koji predstavlja razne operske izvođače.

Domingo, koji je učestvovao na probama, objavio je saopštenje u kome je napisao da je završena  njegova karijera u Metropolitenu, posle 706 nastupa kao pevač i 169 kao dirigent.

- Počeo sam u Metropolitenu sa 27 godina i pevao sam u ovom fantastičnom pozorištu 51 uzastopnu, veličanstvenu godinu. Dok snažno osporavam nedavne navode o meni, i zabrinut sam zbog klime u kojoj su ljudi osuđeni bez odgovarajućeg pravnog procesa, kada razmislim verujem da bi moje pojavljivanje u ovoj produkciji Makbeta skrenulo pažnju sa teškog rada mojih kolega na bini i iza scene. Kao rezultat toga tražio sam da se povučem- napisao je Domingo. 



U saopštenju operska kuća je navela da je Domingo prihvatio da se povuče iz svih budućih nastupa u Metropolitenu, i da ta odluka stupa na snagu odmah. 

Generalni direktor Piter Gelb je poslao imejl zaposlenim u Metropolitenu u kome navodi da su zahvalni Domingu što je uvideo da treba da se povuče.

Orkestar Filadelfije, Opera San Franciska i Opera Dalasa prethodno su otkazali najavljene koncerte na kojima je trebalo da nastupa Domingo, posle objava navoda o njegovom seksualnom uznemiravanju i silovanju žena. 

Dve žene koje su optužile Dominga Andžela Tarner Vilson, i Patriša Vulf rekle su da su sa olakšanjem primile vest da se povukao

Domingov sledeći najavljen nastup je u Verdijevom "Nabuku" u Ziriškoj operi 13. oktobra. Sledeći zakazan termin u Americi je u Operi u Los Andjelesu 22. februara. 

(VIDEO/FOTO) PLJUŠTE OPTUŽBE ZA SEKSUALNO NAPASTVOVANJE! Slavni operski pevač NA STUBU SRAMA!

 

Najpoznatiji srpski operski pevač Željko Lučić zameniće Plasida u ovoj ulozi. Iako je bilo planirano da se uključi kasnije, Lučić će, ipak, zameniti Dominga u svih šest nastupa u Makbetu u Metropolitenu.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Magazin

Džet set

Srbija