• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Index.hr

12.11.2019

10:00

DŽOKER POSTAO NAJPROFITABILNIJI FILM snimljen po stripu ikad!

Kultura

DŽOKER POSTAO NAJPROFITABILNIJI FILM snimljen po stripu ikad!

Podeli vest

Džoker je postao najprofitabilniji film svih vremena zasnovan na stripu, a dosad je globalno zaradio više od 950 miliona dolaradolara

Govori o tome na koji je način Artur Flek, koga glumi Hoakin Finiks, postao Džoker, Betmanov protivnik i jedan od najpoznatijih negativaca iz stripova. Filmski znalci spominju i moguću nominaciju za Oskara iduće godine, piše BBC.

Film je dosad zaradio 15 puta više od svote novca uložene u njegovo snimanje, piše Forbes. Reditelj Tod Filips režirao ga je s budžetom od 62,5 miliona, što je samo delić novca uloženog u brojne druge filmske adaptacije stripova. 

"Osvetnici: Kraj igre" film koji je dosad globalno zabeležio najveću zaradu, utrošio je oko 2,8 milijardi dolara, ali s budžetom od 356 miliona dolara.

OČEKIVANO! "Džoker" najuspešniji strani film u Srbiji

- Mislim da film sam po sebi predstavlja intelektualni film utemeljen na stripu i ljudima je to jednostavno zanimljivo - rekla je filmska novinarka Helen O'Hara za Radio 1 Newsbeat. - Ljubitelji stripa ga gledaju jer je zasnovan na stripu, ali plasira se dobro i među one koji ne vole takve adaptacije -

 

 

Uspeh Džokera znači da je profitabilniji od filma Venom Tima Hardija, koji je zaradio 854 miliona dolara, s početnim budžetom od 90 miliona.

Kotira bolje i od starijih filmova, poput Betmana, Nidža kornjača i Maske, najprofitabilnijih filmskih adaptacija stripova.

BRAVO, ILKE! Naš MMA borac pokrenuo humanitarnu akciju!

Ovakav uspeh je Džoker postigao iako nije prikazan u Kini, zemlji s najbrojnijom populacijom, i na kraju bi zarada možda mogla biti i veća. 

Kineski filmski cenzori vrlo su strogi i zabranjuju prikazivanje filmova s previše scena seksa i nasilja. O'Hara veruje da bi uspeh filma u Kini na kraju zaradi mogao dodati još pola milijarde dolara. 

Ne treba zaboraviti ni to da je Džoker dobio niz loših kritika zbog prikazivanja problema koji se odnose na mentalno zdravlje, kao i scena nasilja.

Uprkos tome film su na internet stranici Rottentomatoes.com jako dobro ocenili i kritičari i obožavaoci, a postoje naznake da bi u dogledno vreme mogao dobiti nastavak. 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija