• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

17.01.2020

16:06

Mozzart prvi izbacio kvote za Oskara – favoriti Rene Zelveger i Hoakin Feniks

Kultura

Mozzart prvi izbacio kvote za Oskara – favoriti Rene Zelveger i Hoakin Feniks

Podeli vest

​Ukoliko, za 1000 dinara, odigrate da će pobediti film “Bilo jednom u Holivudu” dobićete 2.900

U kladionici Mozzart izašla je ponuda za klađenje na najveći holivudski događaj, pa ljubitelji filma i sedme umetnosti mogu dodatno da zarade na svojim prognozama povodom predstojeće dodele Oskara. 

Nikad neizvesnija trka u kategoriji za najbolji film – “Džoker” (kvota 8.00) ima najviše nominacija - 11, ali po kvotama kladionice Mozzart favorit u kategoriji najbolji film je ostvarenje Kventina Tarantina “Bilo jednom u Holivudu”, u kojem uloge tumače Bred Pit i Leonardo di Kaprio. Prema mišljenju Mozzartovih bukmejkera, blizu prestižnog priznanja je i film 1917 (kvota 3.00), odnosno na uloženih 1,000 dinara, ukoliko film 1917 osvoji Zlatnu statuu, isplata je 3.000 dinara! 

Apsolutni favorit za priznanje američke Akademije filmskih umetnosti i nauka za najbolju glavnu žensku ulogu ove godine je Rene Zelveger sa kvotom 1.20, dok joj je prva konkurentkinja Skarlet Johanson (kvota 5.50). Ceremonija dodela Oskara održaće se 9. februara u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu, tako da će svi koji su uživali u novim filmskim ostvarenjima prethodne godine do tada moći da se klade i zarade na svojim favoritima. 

Foto: Promo

U kategoriji najbolja muška uloga situacija prema predviđanjima Mozzarta nije nimalo neizvesna, jer se u odnosu na ostale nominovene, Hoakin Feniks apsolutno izdvaja s kvotom 1.08, za ulogu Džokera u istoimenom filmu o čuvenom zlikovcu iz stripova o Betmenu. 

Ove godine će i naš region imati predstavnika na jednoj od najuglednijih ceremonija dodele nagrada u svetu. Makedonski film „Zemlja meda“ (Honeyland) nominovan je za Oskara u dve kategorije: za najbolji dokumetarni i za najbolji strani film (kvota 25) . Ovo je ujedno i prvi put da je jedan makedonski film nominovan u dve kategorije. Jedan od konkurenata “Zemlji meda” u kategoriji filmova sa neegleskog govornog područja je i film “Parazit”, koji je po prognozama kladionice Mozzart i favorit za dobijanje priznanja sa kvotom 1.05.

U Mozzartu smatraju da će Oskar za najbolju režiju otići u ruke Sema Mendeza za režiju filma 1917 (kvota 1.70). Za nagradu za režiju konkurišu još i Martin Skorseze (Irac), Tod Filips (Džoker), Kventin Tarantino (Bilo jednom u Holivudu), Bong Jun-Ho (Parazit). 

Možda je i najzanimljivije klađenje na nominovane u kategoriji najbolji sporedni glumac, sudeći po tome da su su u izboru Bred Pit, kao favorit sa kvotom 1.15, zatim Džo Peši (kvota 6.00), na Tom Henksa i Al Paćina kvota je identična - 20, dok najmanje šanse za osvajanje priznanja, posmatrajući kvote ima legendarni Entoni Hopkins (kvota 25). 

U ponudi je i klađenje na kategorije najbolja sporedna glumica, najbolji originalni scenario, najbolji vizuelni efekti i najbolji dugometražni animirani film.

Sve kvote za klađenje na Oskara pogledajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija