• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

10.03.2020

12:19

GLUMIO JE SINA JEDINCA ČUVENE RISKE! Desimira ćemo pamtiti po seriji "Srećni ljudi" - evo kako je BAŠ ON dobio tu ulogu, nasmejaće vas do SUZA

Kultura

GLUMIO JE SINA JEDINCA ČUVENE RISKE! Desimira ćemo pamtiti po seriji "Srećni ljudi" - evo kako je BAŠ ON dobio tu ulogu, nasmejaće vas do SUZA

Podeli vest

Zanimljiva priča stoji iza toga

Glumac Desimir Stanojević preminuo je jutros u svom stanu u 69. godini, a tužnu vest je potvrdio njegov prijatelj, producent Oliver Paunović.

Najšira publika ipak ga pamti po ulozi u seriji "Srećni ljudi", koja je obeležila čitav period devedesetih. Ovo ostvarenje doživelo je više od 10 repriza podjednako gledanih kao da se prikazuju prvi put.

Lik i karakter koji je Desimir Stanojević dao Vukašinu Goluboviću možda uopšte ne bi izgledao tako da ga nije igrao on.

Foto: Printscreen You Tube

Kako je baš ovaj glumac, a ne neko drugi odabran da tumači sina jedinca Riske i Aranđela, ispričao je jednom prilikom.

- Kada sam iz Niškog pozorišta, igrajući mjuzikle kao što su "Ivkova slava" i"Violinista na krovu", došao u Beograd, čuo sam da treba da se radi neka velika serija u režiji Aleksandra Đorđevića, kog znam iz niškog pozorišta. On je režirao tako da su te predstave koje mnogo dugo idu i koje publika voli - ispričao je Desimir Stanojević.

Pozvao je Acu Đorđevića i rekao mu da bi on igrao tu predstavu, jer je čuo da se traži južnjački akcenat, a pošto on odlično poznaje taj akcenat, smatrao je da je odličan za tu ulogu. Međutim, jedan od najboljih srpskih reditelja Aleksandar Aca Đorđević mu je rekao da ima nešto drugo u planu za Desimira Stanojevića. Nešto veliko.

Foto: Printscreen You Tube

- Prošlo je desetak dana, kuvao sam se u sebi i čekao. Tada sam čuo da ima kasting za seriju i otišao sam - ispričao je Stanojević.

Prošlo je izvesno vreme, možda deset dana, otkad se poslednji put čuo sa Đorđevićem. Na kastingu su bila oba reditelja, i Đorđević i Slobodan Šuljagić, pisac Siniša Pavić i kamermani.

- Tada su me pitali šta sam spremio. Rekao sam: "Ništa ja nisam spremio, ali moja žena Nada je spremila dobar pasulj kući, pa ako hoćete, pođite svi tamo. Manite me ovoga!" i oni su rekli: "U redu, Desimire. Dovoljno je. Okrenite jedan profil, drugi i to je bilo to - rekao je glumac.

Niko u tom momentu nije slutio koliki će uspeh doživeti serija "Srećni ljudi".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 4 godine

Veliki glumac, jos veci covek... Dobricina i jednom recju lafcina. Neka mu je Vecita Slava i Pomen ZAUVEK CES OSTATI U SRCU SVIM NISLIJAMA!

Mile

pre 4 godine

O pokojniku sve najlepse, jedino je pogrešio politički put, jul sps itd.ali slava i novac su čudo.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija