• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/informer.rs

22.04.2020

21:21

GLUMICA UZELA MOTIKU U RUKE! Srpska lepotica objasnila zašto je glamurozan život zamenila POLJOPRIVREDOM!

Kultura

GLUMICA UZELA MOTIKU U RUKE! Srpska lepotica objasnila zašto je glamurozan život zamenila POLJOPRIVREDOM!

Podeli vest

Glumica Marija Petronijević svetla reflektora, kamere i glamurozan život zamenila je onim na selu. Grad koji joj je prošle godine uništio većinu prinosa sa plantaža jagoda nije je obeshrabrio.

- Dovoljno sam tvrdoglava da od svojih zamisli ne odustajem. Nije lako baviti se poljoprivredom. Počela sam na mestu i na prostoru koje nije imalo neophodnu infrastrukturu, zemljište nije bilo kultivisano i naravno, izostajala je podrška svih, jer su mi davali savete koji možda i jesu istiniti, da seljaci na njivi najčešće steknu žuljeve, grbe i povrede i skoro nikada odmor. Istina je da se već zapravo tri godine ne odmaram - kaže Marija i na posao se ne žali:

- Ne postoje laki i teški poslovi. Nijedan posao nije težak ako se voli, a nijedan posao nije lak ako ga čovek samostalno radi. Vađenje panjeva, podrivanje, oranje, drljanje, navodnjavanje, i koliko god da zovete u pomoć bilo koga, dobar deo posla morate i sami da uradite. Jagoda je generalno sezonska biljka koja okupira najviše od druge polovine marta do prve polovine avgusta, ali kako ste pod otvorenim nebom, i u onom drugom delu godine, brinete o eroziji zemljišta, poplavama, pristupnim trasama...

JEDAN JE PILOT, A DRUGI FUDBALER! Glumica ima dva sina, LEPI SU KAO LUTKE, a tek kad čujete koliko su uspešni!

Marija otkriva da se ne libi da radi bilo koji poljoprivredni posao.

- Ako biste od marta do oktobra šetali svakog dana pored mojih njiva, verovatno biste me mogli sresti sa trimerom, testerom, motikom, prskalicom, kako razvlačim creva, navlačim agril, skidam agril, berem jagodu, palim i gasim neke pumpe. Površina koja je pod jagodama nije prevelika, radi se od oko 80 ari, ali je ukupna površina poljoprivrednog zemljišta koje obrađujem i koje sam kultivisala oko tri hektara. Na jednom delu zemljišta raste trava, koju od ove godine i zalivam, i planiram da kupim neke mašine za košenje i gnječenje, pa rasturanje i baliranje jer imam i nekih desetak ovaca, koje se hrane tim senom. U bari koja je dimenzionisana u ovom momentu na oko 1.500 kubnih metara vode planiram da gajim nekog šarana, prema preporukama nekih stručnjaka, resurse usmeravam u izgradnju jednog prirodnog eko-sistema. Za sve to će mi biti potrebno još nekoliko godina.

A ako želite da vidite kako Marija radi u bašti kliknite na LINK ispod:

NAŠA POZNATA GLUMICA VOĆARSTVOM ZAMENILA GLUMU! Daleko od Beograda uzgaja OVO - Ima mnogo posla! (VIDEO)

Lepa glumica kaže i da su je zbog sela kojem se posvetila reditelji zaboravili:

- U poslednje vreme me nešto i nema, verovatno sam izašla iz vidokruga rediteljima, kako i ne bih kada sam neprestano na njivi? Vidim da se dosta toga snima i vidim da postoji kvalitetna produkcija.

Da se ne bi razočarala, Marija otkriva kako ove godine ne pravi proračune o prihodu.

- Naučila sam da radim ono što je do mene. Ako bih računala i stekla manje ili više, to bi bio razlog za emocije za koje u ovom momentu nemam ni želja ni potreba. Znam da ću uraditi sve ono što je do mene, pa šta mi Bog ili sudbina daju. Ove godine opet osiguranje, ali se nadam da grada neće biti. Osiguranja kao osiguranja, njihov maksimum koji priznaju kao štetu je 80% roda. Kažu da je nemoguće da je veća, a niko ne uzima u obzir da gradom do te mere mogu biti pogođene biljke koje ni naredne godine neće dati nikakav plod ili će im plod biti daleko manji. Osiguranje mi jeste pomoglo i da nisam imala to, ne znam da li bih mogla da nastavim ciklus i u ovoj godini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija