• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: PRAVDA

20.06.2020

16:17

KRIJU SE JEZIVE TAJNE u seriji ''Bela lađa''! NIKOME NISU JASNE PROMENE U SERIJI - On je PREMINUO, pa su MORALI DA URADE OVO!

Kultura

KRIJU SE JEZIVE TAJNE u seriji ''Bela lađa''! NIKOME NISU JASNE PROMENE U SERIJI - On je PREMINUO, pa su MORALI DA URADE OVO!

Podeli vest

Detalji koji ste zanemarili!

"Bela lađa" je indirektni nastavak filmskog hit serijala "Tesna koža", s tim što je ulogu Dimitrija Pantića, umesto Nikole Simića preuzeo Petar Kralj.

STRAH ME, POZDRAVLJAM SE LAKTOM! Jelisaveta Orašanin I DALJE NA OPREZU ZBOG KORONE, otkrila kako PODNOSI TRUDNOĆU, a evo kako zove TEODOSIĆA!

Seriju "Bela lađa" je RTS počeo da emituje 17. decembra 2006. godine, a njeno emitovanje je posle 6 serijala okončano jubilarnom devedesetom epizodom 1. aprila 2012.

Foto: Printscreen You Tube

U ulozi Pantićevog najvećeg protivnika Srećka Šojića, našao se, kao i u filmskom serijalu, Milan Lane Gutović.

BRANKA KATIĆ U BEOGRADU! Pre 20 godina je otišla iz zemlje, NEDAVNO JE IZJAVILA KOLIKO JOJ NEDOSTAJE SRBIJA, a evo kod koga se prvo uputila kad je stigla u DOMOVINU!

Takođe, razlika je i ta što glavni akter nije Pantić, već Šojić. On je biznismen i predsednik Stranke zdravog razuma koju finansira Šojićev rođak po babi, Tihomir Stojković "Tika Špic" (Predrag Smiljković).

Njegov zamenik u stranci je Panjković (Dragan Vujić), a njegov večiti protivnik je Hadži-Zdravković (Predrag Ejdus), predsednik stranke „Demokratska renesansa“.

Foto: Printscreen You Tube

Porodicu Pantić čine pored Dimitrija, žena Persida (LJiljana Dragutinović), sinovi Marinko (Milenko Zablaćanski) i Blaško (Nenad Jezdić), i kćerka Mirjana (Mirjana Mina Lazarević). Marinko je razveden, dok je Mira pred ivicom razvoda jer se preselila da živi kod Pantića.

Međutim, niko se nikad nije zapitao zašto je u ovoj postavci došlo do ozbiljnih izmena tokom same serije. Za vreme snimanja drugog ciklusa, tragično je poginuo glumac Milenko Zablaćanski, pa se njegov lik Pavić preselio u Beč.

Foto: Printscreen You Tube

Gotovo istovremeno, zbog povlačenja Cece Bojković, iz serije je povučen lik Jasmine Pantelić. Nekoliko sporednih likova isključeno je iz radnje pre petog ciklusa (Dragan Jovanović i Dubravka Mijatović su se povukli iz serije - interesantno je da su to isto uradili i tokom produkcije "Srećnih ljudi“).

Ipak, najozbiljnije promene su se dogodile pred snimanje šestog ciklusa, kada su morale da budu uklonjene obe glavne uloge. Naime, 10. novembra 2011. godine, preminuo je Petar Kralj, a zbog velikog značaja, njegov lik je i dalje uz velika ograničenja bio prisutan u seriji (bez dijaloga i prikazivanja lica), ali je potom preseljen u bolnicu.

"NEĆU DA TI KAŽEM, ĆELAVI!" Pre 18 godina je izgovorila legendarnu rečenicu, a onda nestala! Evo gde je danas, MNOGO JE LEPA!

Odmah potom, seriju je napustio i Milan Lane Gutović jer producenti nisu hteli da mu isplate honorar od 7.000 evra po epizodi, koliko je tražio, pa je njegovog lika scenarista poslao u zatvor.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sara

pre 3 godine

Bez Gutovića serija je izgubila na vrednosti, a samim tim i na gledanosti.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija