• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Puls/Noizz/

04.08.2020

06:30

IZNENADA PREMINUO NA SNIMANJU SERIJE! Mnoge detalje o životu Danila Lazovića NISTE ZNALI - NIJE VOLEO KAFANE I...

Kultura

IZNENADA PREMINUO NA SNIMANJU SERIJE! Mnoge detalje o životu Danila Lazovića NISTE ZNALI - NIJE VOLEO KAFANE I...

Podeli vest

Isplivali detalji!

Veliki glumac Danilo Lazović je rođen u Brodarevu, 25. novembra 1951. u radničkoj porodici. Mada ga se stariji sećaju još iz „Otpisanih“, široj publici je najpoznatiji kao Šćepan Šćekić iz „Srećnih ljudi“ i Čerčil iz „Porodičnog blaga“, a možda najviše zahvaljujući tim ulogama stekao je reputaciju velikog glumca, ali i ljubitelja kafana.

IZDAO JOJ STAN PA JE OŽENIO! Nesvakidašnja ljubavna priča MAŠANA LEKIĆA i njegove supruge MIRE - Ona GRMI kako izgleda!

Foto: Printscreen youtube

Kad je društvenim mrežama krenula da kruži slika „Kafane kod besmrtnih“, bilo je onih koji su se zapitali zašto tu nije bilo mesta i za Danila Lazovića, koji je takođe „bio poznat glumac i boem“.

Ta slika možda je izgrađena ulogama koje je Lazović nosio, ali njegovi prijatelji i saradnici tvrde da je istina ipak drugačija – ovaj glumac zapravo nije bio ljubitelj čašice i kafanske atmosfere.

KAKVA FRAJERČINA! U ''Stižu dolari'' je bio SMOTAN, a sada je ĆELAV sa telom kao APOLON - svi ga gledaju kad prođe ulicom!

Za razliku od brojnih svojih kolega, Lazović je retko sedeo u pozorišnim bifeima, govoreći da nema vremena da se bavi beogradskim zabavama i klubovima.

„On nije voleo kafane, a obožavao je da se šali. Imao je vrlo specifičan smisao za humor i dobru dušu“, rekao je jednom prilikom za njega reditelj Siniša Pavić.

Foto: Printscreen youtube

Lazović je bio porodični čovek i voleo je prirodu. Sa suprugom Brankom ima četvoro dece, a kako bi im obezbedio bolje uslove za odrastanje, iz centra grada su se preselili na Avalu, daleko od gradske vreve, gde je Danilo uživao u obavezama oko domaćinstva. I to dok je bio u vrhuncu popularnosti.

„Mislim da je to nešto najbolje što je tata mogao da uradi jer nas je sklonio s asfalta, pa su moja braća i sestra umesto da rastu čekajući lift, uživali u prirodi i zdravom detinjstvu… Moj otac je bio patrijarhalan i konzervativan, želeo je da od nas napravi dobre ljude. Vaspitavao nas je u duhu prave srpske porodice, gde se zna ko je ko i šta ko radi, kao i da je ljubav prema Bogu osnov svega“, pričala je njegova najstarija ćerka, Jelena Lazović.

Danilo Lazović je rođen 25. novembra 1951. godine u Brodarevu, na granici Srbije i Crne Gore. Odrastao je u radničkoj porodici, a Lazovići su se 1958. godina preselili u Priboj na Limu, gde je poznati glumac završio gimnaziju. Na Fakultetu dramskih umetnosti diplomirao je 1974. godine, kada je i ostvario prvu zapaženu ulogu u kultnoj seriji „Otpisani“.

MAMIN SIN! Naslednik Milice Milše PRAVI LEPOTAN, retko se pojavljuje u javnosti, a evo kako izgleda! (FOTO)

Od tada su se ređale značajne uloge na filmu, ali i u teatru, mada ga publika najbolje pamti po ulogama u serijama „Bolji život“, „Srećni ljudi“, „Porodično blago“, „Stižu dolari“…

Tokom snimanja te serije, Lazović je i preminuo – 25. marta 2006. od infarkta, na snimanju serije "Stižu dolari". Imao je 55 godina. Po želji porodice niko nije držao govor, već je preko razglasa pušten Lazovićev monolog u poemi svetog Nikolaja Velimirovića „Kosovski zavet cara Lazara“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59