• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/Jelena Živković

17.09.2020

08:20 >> 08:37

SUPER ZGODNI NEMAČKI GLUMAC NAŠEG POREKLA snima HIT SERIJU u Srbiji! Ja sam veran i uvek gladan muškarac!

Kultura

SUPER ZGODNI NEMAČKI GLUMAC NAŠEG POREKLA snima HIT SERIJU u Srbiji! Ja sam veran i uvek gladan muškarac!

Podeli vest

U novoj hit seriji u produkciji Radoša Bajića, koja se snima prema romanu Mirjane Bobić Mojsilović, glavnu mušku ulogu igra nemački glumac našeg porekla. Za Ljubav i zdravlje Jadran Malković otkriva zašto se vratio korenima

Prema motivima romana "Azbuka mog života" i "Muška azbuka" Mirjane Bobić Mojsilović nastao je scenario za seriju "Azbuka našeg života života", koja se ovih dana snima u Beogradu, u produkciji "Contrast studios" i Telekoma Srbija.

U središtu ove intrigantne, zabavne, opuštene, ali na momente i teške i tragikomične priče je bračni par Popović, iza kojeg je dvadeset i pet godina zajedničkog života, u koji su, iz mladalačke zanesenosti i strasti, ušli nošeni studentskom ljubavlju. Ipak, 25 kasnije, nakon što su stekli sve što su želeli, dok se njihova deca školuju i šetaju po Ibici i Londonu, Vesna i Uroš, glavni junaci, shvataju da su u borbi za materijalno izgubili sebe. "Azbuka našeg života" je zapravo priča o svima nama, o modernim porodicama, o epidemiji razvoda, o usamljenosti savremenog čoveka.

 

 

Emitovanje serije planirano za 2021. na kanalu Superstar TV, kao i na Prvom programu Radio televizije Srbije. Rediteljka serije je Jelena Bajić Jocić. U glavnim ulogama Vesne i Uroša Popovića naći će se interesantan glumački par - prvakinja pozorišta "Atelje 212" Aleksandra Janković i nemački glumac srpskog porekla Jadran Maljković.

Maljković je ostvario zavidnu internacionalnu karijeru u filmskim i televizijskim produkcijama u Nemačkoj i Velikoj Britaniji, ali mi o njemu veoma malo znamo. Za Ljubav i zdravlje Jadran Maljković otkriva sebe.

Kako ste došli do "Azbuke našeg života", kako se dogodilo da vi budete u glavnoj ulozi jedne srpske serije?
- U Srbiju sam zapravo došao na poziv druge produkcijske kuće i zbog saradnje na njihovom projektu i to snimanje smo nedavno završili. U međuvremenu, kako to sudbina namesti, glavni organizator serije "Azbuka našeg života" Jelena Stojanović pomagala je svom timu u potrazi za glumcem koji bi mogao da igra ulogu Uroša. Tako je u pretrazi po internetu naišla na mene. "Contrast studios" je zatim stupio u kontakt sa kasting agencijom sa kojom sarađujem. Oni su bili spona između mene i produkcije "Contrast". Onda su usledili sastanci, a nakon toga i kasting.

 

 

Zašto ste prihvatili ulogu u ovoj seriji i šta očekujete od učešća u ovom projektu?
- Ulogu Uroša Popovića sam prihvatio jer je u pitanju drama koja prikazuje priču koju je većina nas već negde čula, možda čak i poznaje nekoga u takvoj situaciji. Ova priča nam daje mogućnost da vidimo kako izgleda muška strana i muško emotivno putovanje u srednjim godinama kada se pojavljuju sumnje, životna pitanja i nesigurnosti. A od uloge svakako očekujem izazov. Jedno emotivno putovanje...

Odakle vaši Maljkovići vode poreklo? O vama veoma malo znamo...
- Moja porodica sa tatine strane, dakle, Maljkovići, vode delom poreklo iz Hrvatske i delom iz Rusije. Tata je inače rodom iz Vršca, a mama iz Nemačke.

Da li ste studije glume završili u Beogradu?
- Ne, glumu sam studirao u Londonu. A takođe mislim da se gluma ne završava, već je to nešto što se konstantno razvija.

Da li među našim glumcima imate poznanike ili prijatelje od ranije?
- Imam, Aleksandru Balmazović. (gledali smo je u filmu "Crveni kamion sive boje", prim aut.)

 

 

Ko su vam omiljeni srpski glumac, glumica?
- Anica Dobra.

A omiljeni srpski film?
- Volim filmove "Parada" i "Kad porastem, biću kengur".

Kako bi ste nam ukratko opisali svoju karijeru, projekti na kojima ste radili nama nisu baš poznati? Gde inače živite? U Londonu, Nemačkoj...?
- Radio sam na filmovima i tv serijama. Najsvežije što sam radio je "Whiskey Cavallier" za ABC network i "Alarm za Cobru 11". Pre toga sam igrao glavnu mušku ulogu u "Bodyguard", mjuziklu u Nemačkoj. Glavna baza mi je u Londonu, a suštini sam konstantno na relaciji Nemačka - Engleska.

Ovde vas mediji već upoređuju sa turskim zvezdama, zavodnicima iz serija, sudeći po vašem izgledu... Šta kažete na to?
- Ne znam zašto, da li je zbog brade?

 

 

Kako vam se čini snimanje "Azbuke" za sada? Kako se snalazite u ulozi bivšeg muža? Da li ima nekih sličnosti između vas i Uroša, glavnog junaka priče?
- Snimanje ide odlično. Imamo malo jači tempo trenutno, jer menjamo mnogo lokacija, pa je zamorno za ceo tim. Ali to je jako uigrana ekipa, tako da sve ide kako treba. Između Uroša i mene nema sličnosti - ja sam bio veran, ha-ha-ha! Ima nekih, naravno, mislim da će svaki muškarac prepoznati bar neki deo sebe u Urošu. A u ulozi bivšeg muža se snalazim odlično, pitajte moju bivšu ženu...

Da li bi ste kao Uroš, mogli da budete sa nekim ko je mnogo mlađi od vas?
- Ah, to je pitanje na koje se teoretski veoma lako može dati odgovor, ali u praksi sve to izgleda mnogo drugačije.

 

 

Da li imate hobi? Kada nema posla i uloga, šta volite da radite?
- Možda bih mogao da izdvojim fotografiju kao hobi, mada je zapravo i to nešto što ima veze sa mojim poslom. Kod mene se interesovanja često menjaju, tako da ne mogu da izdvojim jednu stvar. Kad nema posla i uloga, tu je tenis. Tenis uvek mogu i uvek hoću. A pošto imam i licencu za trenera, volim da držim treninge.

Kako biste sebe, u najkraćem, opisali?
- Najteže pitanje.... Pozitivan, fer, odlučan, glasan i uvek gladan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Magazin

Džet set

Srbija