• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

15.10.2020

14:36

Završeno snimanje novog filma Raše Andrića

Kultura

Završeno snimanje novog filma Raše Andrića

Podeli vest

Nakon šest nedelja na lokacijama u Beogradu i na Hvaru, završeno je snimanje novog filma Radivoja Raše Andrića „Leto kada sam naučila da letim“, prema istoimenoj knjizi Jasminke Petrović.

U pitanju je vedra i duhovita priča snažnih emocija, koja prati dvanaestogodišnju Sofiju, pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve bake. Ipak, nova prijateljstva, prvi poljubac i pomirenje sa otuđenom porodicom pretvorićeleto, na idiličnom jadranskom ostrvu, u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo.

Foto: Promo

 

Glavnu ulogu tumači talentovana mlada glumica Klara Hrvanović, a podršku su joj pružile iskusne kolege Olga Odanović i Žarko Laušević, kao i splitska glumica Snježana Sinovčić. U filmu se u ulozi Sofijinih rođaka pojavljuju i mladi glumci Luka Bajto i Ema Rogić.

„Leto kada sam naučila daletim“ je prvi film Raše Andrića posle filma„Kad porastem biću kengur“, koji je kao i Rašini prethodni filmovi „Munje“ i „Tri palme za dve bitange i ribicu“, stekao kultni status i veliki broj fanova.

Foto: Promo

 

Uz to, ovaj film je jedan od retkih sadržaja namenjenih prvenstveno deci, a producenti najavljuju da će „Leto“, zbog višeslojne priče i značenja, biti film koji će zajedno ići da gledaju ćerke, mame i bake.

„Od srca čestitamo reditelju, glumcima i ekipi na uspešnom završetku snimanja. Presrećni smo što smo uspeli da snimimo film u ovoj ludoj godini punoj neizvesnosti, a posebno sa ovoliko smeha i radosti u toku celog procesa. Posebno hvala našim prijateljima iz Kinorame i žiteljima Hvara, koji su nas divno ugostili. Sada nas čeka veliki posao u postprodukciji, jer će film zbog Sofijine bujne mašte, obilovati vizuelnim efektima. Osim toga, očekujemo da ćemo sve završiti do sledećeg leta i da će film doći pred publiku početkom jeseni 2021“, izjavili su producenti Milan Stojanović i Maja Popović.

Foto: Promo

 

„Leto je adaptacija istoimene knjige Jasminke Petrović, jedne od najznačajnijih domaćih spisateljica za decu i mlade koja je do sada osvojila veliki broj priznanja za dečiju literaturu.

Foto: Promo

 

„Nekoliko puta sam bila na snimanju i uvek sam imala isti utisak - kakva sjajna ekipa! Atmosfera je bila radna, stvaralačka i pozitivna. Srećna sam i duboko zahvalna što tako divne osobe tumače junake iz mog romana. I kao što čika Duško Radović kaže – Sve što leti, htelo bi da leti... Neka leti, i treba da leti, izjavila je Jasminka.

Foto: Promo

 

Film „Leto kada sam naučila da letim“ realizuje se u ko-produkciji Sense Production (Srbija), Kinorama (Hrvatska), Art Fest (Bugarska) i Silverart (Slovačka), uz podršku nacionalnih fondova i pan-evropskih fondova Kreativna Evropa i Eurimaž.



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija