• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. SPASOJEVIĆ - S. KOSTIĆ

22.02.2021

09:36

PRIČA SA SETA O MALOM BUDU! MAJKA TRI DEČAKA KOJA SU GA IGRALA U FILMU ZA INFORMER OTKRIVA: Moj zadatak je bio da ih rasplačem u kadru, SREĆNA SAM I PONOSNA! /FOTO/

Kultura

PRIČA SA SETA O MALOM BUDU! MAJKA TRI DEČAKA KOJA SU GA IGRALA U FILMU ZA INFORMER OTKRIVA: Moj zadatak je bio da ih rasplačem u kadru, SREĆNA SAM I PONOSNA! /FOTO/

Podeli vest

Marija Šaranović iz Herceg Novog kaže da su njeni sinovi Luka, Simon i Jakov igrali mlađeg Darinog brata, za čiji se život junački borila

Malog Buda, preslatkog dvogodišnjeg dečaka za čiji se život bori glavna junakinja iz filma "Dara iz Jasenovca", igrala su tri brata blizanca, otkriva njihova majka Marija Šaranović za Informer!

Posle televizijske premijere u subotu na RTS, mnogi su se zapitali ko je maleni heroj Predraga Gage Antonijevića, koji je dirnuo publiku u srce. Reč je o mališanima Luki, Simonu i Jakovu iz Herceg Novog, koji su se smenjivali na setu da bi druga dvojica mogla da se odmore.

3

godine imaju Luka, Simon i Jakov

- Moja tri blizanca glume u filmu "Dara iz Jasenovca". Bila sam član Fejsbuk grupe "Dvojke i trojke" i tu se pisalo o kastingu za film. Poslali smo slike dečaka, a onda je iz produkcije došla Sara Marinković i sve smo se brzo dogovorili. Najviše je u kadru bio Luka, jer je najbolje reagovao na kameru. Simon i Jakov su u scenama u kojima bebu nose ili je u daljini, dok je Luka u krupnim kadrovima. Srećna sam i ponosna što su deo priče u kojoj se otkriva istina o Jasenovcu - priča Marija, majka ovih trogodišnjaka.

Foto: DN Informer

Tokom snimanja dečaci su imali nepune dve godine, a na setu u Somboru su proveli čak tri meseca i postali miljenici cele ekipe!

Foto: DN Informer

ŠARANOVIĆI Male zvezde Simon, Luka i Jakov sa ocem Nikolom i majkom Marijom

- Pripremali smo ih na atmosferu snimanja polako. Prvo su se igrali s drugom decom koja glume u filmu, bili smo kao prava porodica. Biljana Čekić je uvek divna prema njima, ona je mnogo dobra devojčica i sjajno je odglumila Daru! S njom i njenim ocem smo ostali prijatelji. Nismo znali u šta se upuštamo, pa moram da priznam da je bilo naporno. Ipak, ekipa je bila sjajna prema nama. Dobili smo i bebisiterku, pa je sve postalo lakše. Išla sam na set sa dve bebe, dok je treću čuvala moja mama, a kasnije suprug Nikola - objašnjava ponosna majka.

Mariju su zvali u pomoć i kod važnih scena:

- U početku nisam prilazila setu, jer je Luka bio najnemirniji kad sam tu. Dešavalo se kad je trebalo da plače u nekoj sceni da pozovu mene da se pojavim ispred njega. Odmah se rasplače i traži mamu. Tokom snimanja mi je najdirljivija scena kada majku odvode od Dare i Buda. To me je rasplakalo! Potresna mi je i ona u bolnici, kada Dara obilazi brata dok okolo leže bolesna dečica.

 

Marija je diplomirani istoričar umetnosti, dok je njen muž Nikola mornar. Dečake su dobili veštačkom oplodnjom.

- Prvo su nam rekli da čekamo blizance, a onda na sledećem ultrazvuku da su trojke! Bila sam u šoku. Rođeni su dva meseca pre termina, ali je srećom sve bilo dobro. Veoma su povezani, neće napolje jedni bez drugih, niti na spavanje - priča Šaranovićeva.

Gaga Antonijević: Stalno su jeli,
tri puta smo im širili kostime

 

Foto: Novak Đurović

Reditelj Predrag Gaga Antonijević kaže da su čak tri puta morali da šire kostime jer su deca bila veoma ješna, posebno mali Luka, koji je od trojice braća najviše glumio malog Buda.
- Za tri meseca, koliko je trajalo snimanje, morali smo Luki da proširimo kostim čak tri puta jer je stalno jeo. A deca u tom uzrastu vrlo brzo rastu i razvijaju se. Bili smo pod velikim pritiskom da film završimo na vreme i ne pravimo tromesečnu pauzu jer deca brzo rastu i izmene se. Često smo se šalili na setu da će do kraja snimanja mali Bude da nosi Daru u naručju, a ne ona njega jer su blizanci baš brzo rasli - kaže Antonijević. On dodaje da su mališani diktirali tempo snimanja:
- Mogu vam reći da je bilo dana kada je 200 statista i 100 članova ekipe čekalo po tri sata da se dečaci probude kako bismo mogli da počnemo ili nastavimo snimanje. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija