• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K. - J.B.

01.04.2021

08:45

"MARIJA JE BILA SPREMNA DA DA ŽIVOT ZA OCA" Slavica Đukić Dejanović o dramatičnoj noći u vili Slobodana Miloševića

Kultura

"MARIJA JE BILA SPREMNA DA DA ŽIVOT ZA OCA" Slavica Đukić Dejanović o dramatičnoj noći u vili Slobodana Miloševića

Podeli vest

Slavica Đukić Dejanović kaže da je nova serija "Porodica" laž!

Aktuelna ministarka za demografiju i populacionu politiku, koja je 2001. godine bila svedok hapšenja Slobodana Miloševića u vili "Mir", tvrdi da mnoge scene u seriji nisu tačne. Ona je zadovoljna kako je njen lik u drami reditelja Bojana Vuletića dočarala Katarina Kaja Žutić, ali tvrdi da dosta scena ne prikazuje šta se tačno desilo u noći kad je uhapšen nekadašnji predsednik SR Jugoslavije.

- Scena u kojoj držim za ruku Miru Marković i tešim je nije tačna. Nikad nisam kročila u Mirinu i Slobinu spavaću sobu, niti je njoj te večeri ukazivana pomoć! U seriji je predstavljeno da je Mira bila histerična i da je teško podnela tu situaciju, ali nije bilo tako. Ona je u tim trenucima bila toliko jaka da sam pomislila: "Bože, šta je logor napravio od te žene"... Imala je traumatično iskustvo iz detinjstva i verovatno je zato imala kameno lice u tim trenucima - priča Đukić Dejanović.

Foto: Tanjug

Jedan metak završio u sobi

Političarka tvrdi da Sloba nije bio suicidan, kao što je predstavljen u seriji, kao i da nije želeo nikakvo krvoproliće tokom hapšenja.

- Milošević nikad nije pokušao da se ubije, niti je te noći imao pištolj! Tačno je da je bilo pucnjave u vili, ali ne onoliko! Ispaljeno je svega nekoliko metaka, jedan od njih je prošao kroz prozor sobe u kojoj smo se svi nalazili - priča Slavica i napominje da Mira nikad nije izgovorila rečenicu iz serije: "Trebalo je tenkove da izvedemo kao 9. marta i da ih sve pogazimo":

- Nisam čula da je to rekla i mislim da je to u seriji tendenciozno stavljeno!

Sloba brinuo o Miri

Foto: ilustracija/Tanjug/AP

Slavica objašnjava koje scene su verodostojne:

- Iznenađenje koje je Mira doživela kad je saznala da će Slobodan biti uhapšen je dobro predstavljeno. Zaista je tako bilo. Sloba je dozirano saopštavao Miri istinu jer ju je beskrajno voleo i nije hteo da je potresa.

Ona je ispričala i jedan zanimljiv detalj iz te noći - da je ćerka Marija bila spremna da da život za oca.
- Mariju sam te noći upoznala, zaista je patila za ocem. Govorila mu je: "Tata, mi ne treba da živimo. Marko ima svoj život, mama će pisati knjige i imaće svoje prijatelje, a ti i ja ne treba da živimo ako će te ovi hapsiti!" Kad je Slobodan iz vile ulazio u auto, Marija je pucala u nebo. Ja sam u tom trenutku počela da bežim - završava priču Slavica.

Slavica: Uliks nije jasan kao Đinđić

Slavića Đukić Dejanović kaže da Uliks Fehmiu nije verodostojno dočarao lik ubijenog srpskog premijera Zorana Đinđića.

- Sa Đinđićem sam tih dana bila u direktnom kontaktu. Tu njegovu energičnost svako bi teško dočarao... Uliks mi u seriji deluje nekako blago i odmerenije nego što je Đinđić bio u svojim stavovima, koji su bili jasni i decidirani - iskrena je Slavica.

Kaja Žutić: Skidala sam Slavičinu mimiku i govor
Kaja Žutić kaže da je proučavala ponašanje Slavice Đukić Dejanović, koju glumi u seriji "Porodica".
- Dugo sam proučavala Slavičinu boju glasa i mimiku. Njena gestikulacija je specifična i bio mi je izazov da je imitiram, ali da to ne bude puka kopija njene ličnosti. Gledala sam dosta njenih intervjua. Drago mi je što joj se dopada kako sam je dočarala, to znači da nisam preterala u imitaciji - kaže Kaja za Informer.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
alberto gambeti

pre 3 godine

jao ove al se ofucala boze dragi prava babetina.

Nina

pre 3 godine

Strasno i zalosno je to kako su postupili sa Milosevicu i prema njegovoj citavoj porodici. Mnogi su shvatili kolika je to bila ogromna greska ali nazalost jos mnogi ne shvatju da su time Srbi sami sebi iskopali jamu. Toliko je to sramno kako su postupili ali jos sramnije sto nisu svesni sta su uradili ili im je sramota da priznaju.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija