• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. SPASOJEVIĆ

27.07.2021

10:00

POPULARNI GLUMAC MARKO JANKETIĆ PRIZNAJE: Pravi sam boem, volim da popijem i častim muziku!

Kultura

POPULARNI GLUMAC MARKO JANKETIĆ PRIZNAJE: Pravi sam boem, volim da popijem i častim muziku!

Podeli vest

Nedavno sam s društvom izašao u Skadarliju. Muzika je celu noć bila za našim stolom, jer smo ih lepo častili, priča Marko Janketić!

Marko Janketić kaže da poput pravog boema voli da popije u kafani i dobro počasti muziku! Poznati glumac, koga gledamo u hit seriji "Tri muškarca i tetka", otvorio je dušu i za Informer ispričao kako izgleda njegov noćni provod.

38

godina ima Marko

Sve nadoknadi

Sin pokojnog glumca Miše Janketića obožava da se opusti u boemskoj četvrti Skadarliji.

- Nikad nisam bio tip za klubove! Volim dobre kafane, tamburicu... Nedavno sam se odlično proveo u Skadarliji. Uželeo sam se prijatelja koje dugo nisam video, pa smo izašli i bilo nam je super. Muzika je celu noć bila za našim stolom, jer smo ih lepo častili. Nije mi žao da dam novac sviračima, jer ne izlazim svake večeri. Ali kad izađem, sve nadoknadim - priča glumac, koji se proslavio u seriji "Ubice mog oca".

Na pitanje da li mu se dešava da ga pesma toliko pogodi, pa da razbije čašu Marko odgovara:

- Dešavalo mi se! Lomio sam čaše, ali više to ne radim. Velike su gužve, pa bih mogao nekog da povredim.

Janketić priznaje da voli da potegne koju čašicu i posle predstave.

Foto: printscreen You Tube

- Među novim generacijama glumaca ima mojih kolega koje ne puše, ne piju, a treniraju. Oni se ne zadržavaju posle predstava, već žure kući. Za razliku od njih, ja volim da popijem pićence i ostanem da se družim s kolegama. Ljudi zamišljaju boeme kao odrpane alkoholičare, a oni su zapravo nešto sasvim drugo. Biti boem znači imati određeni filozofski stav prema životu. Ima tu i malo mazohizma, ali i mnogo uživanja. Ponekad se odam melanholiji i uživam u tome, ali ne treba preterivati, to ume da bude opasno - objašnjava naš sagovornik.

Vaspitavanje dece

Marko kaže da ga otac, pokojni glumac Miša Janketić, nikada nije ga grdio kada kući dođe pijan.

- Roditelji mi nikad ništa nisu branili. Trudili su se da mi objasne šta je dobro, a šta loše i tako mi usade ispravan sistem vrednosti. Moj tata je često govorio: "Gajenje i vaspitavanje dece je isto kao kad u 'Tri musketara' uče D'Artanjana da rukuje mačem. Ako previše stegneš, biće krut, ako ga previše opustiš, ispašće ti." Tako je i sa decom. Ako ih mnogo stežeš, imaćeš disciplinovano, pametno dete, koje će biti ugušeno i ubijeno u pojam. Ako ga pustiš, biće previše anarhično i nevaspitano - priča popularni glumac.

Vuk Kostić i ja negujemo
prijateljstvo svojih očeva

Marko kaže da su Vuk Kostić i on nastavili prijateljstvo svojih pokojnih očeva, nekadašnjih najboljih prijatelja Mihajla Pljakića Pljake i Miše Janketića.
- Vuk i ja smo divni drugari, volim ga, poštujem i uživam da radim s njim. Pljaka i Miša su bili najbolji prijatelji i kolege u JDP, a meni je drago što mi kroz druženje čuvamo uspomenu na svoje očeve - priča Janketić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Magazin

Džet set

Srbija