• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic žena

11.08.2021

07:16

Živela je na ulici, MUŠKARCI SU JE MALTRETIRALI i pokušala je da se ubije! Popularna glumica danas IZGLEDA BOLJE NEGO IKADA /FOTO/

Kultura

Živela je na ulici, MUŠKARCI SU JE MALTRETIRALI i pokušala je da se ubije! Popularna glumica danas IZGLEDA BOLJE NEGO IKADA /FOTO/

Podeli vest

Holivudska diva Hali Beri (50) primer je osobe koja je postigla gotovo nemoguće i zbog toga je inspiracija mnogim ženama širom planete. Uprkos siromaštvu i zlostavljanju, izrasla je u lepoticu koja se kao prva Afroamerikanka takmičila na Izboru za mis sveta, a potom postala i dobitnica Oskara, Bond devojka i jedna od najplaćenijih glumica. Prošlog avgusta napunila je pedeset godina, a iako je načela šestu deceniju, ne izgleda poput većine svojih vršnjakinja. Nakon brojih neuspeha u ljubavi, okrenula se poslu i snimanju filma

Hali Marija Beri rođena je 14. avgusta 1966. u Klivlendu, od majke Džudit En koja je bila Engleskinja iz Liverpula i oca Džeroma Berija, Afroamerikanca. Njeni roditelji razveli su se kada je Hali imala svega četiri godina. Majka koja je radila kao medicinska sestra na psihijatriji gde je Džerom bio kurir, nastavila je sama da se brine o njoj i dve godine starijoj ćerki Hajdi preselivši se u Bedford, predgrađe gde su pretežno bili naseljeni belci.

- Otac nas je napustio kada sam imala četiri godine. Nije se obazirao na majku, moju stariju sestru i mene. On je alkoholičar. Dok sam bila mala, mučio je naše kućne ljubimce i tukao moju majku. Dok sam živa ne želim ni da ga vidim ni da ga čujem. Ipak, teško detinjstvo nije me omelo da budem uspešna u poslu – istakla je u jednom intervjuu.

Još dok je pohađala osnovnu školu, bila je čvrsto rešena da uspe. Zbog boje svoje kože često je trpela uvrede, ali njena majka naučila ju je da se ne obazire na komentare drugih i hrabro korača napred.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

 

- Mama je u meni razvila svest kako je važno vredno raditi i nikada ne odustati. Uprkos svim omalovažavanjima zbog toga što je sama odgajala decu iz mešovitog braka, uspela je da nam osigura srećno detinjstvo i ničega nismo bile željne.

U srednjoj školi bila je odlična učenica, a učestvovala je i u brojnim vannastavnim aktivnostima: bila je predsednica odeljenja, urednica školskih novina, navijačica u sportskoj ekipi, ali i kraljica maturske zabave. Da bi pomogla majci i zaradila džeparac, paralelno sa svim obavezama radila je i u dečjem odeljenju robne kuće "Higbee".

Od rane mladosti plenila je svojom lepotom koja joj je donela titule mis Ohaja i mis tinejdžerke SAD, a vrhunac je ostvarila 1986. postavši prva pratilja na Izboru za mis Amerike. Iste godine kao prva Afroamerikanka predstavljala je svoju zemlju na Izboru za mis sveta u Londonu i osvojila šesto mesto. Posle toga definitivno je rešila da napusti studije televizijskog novinarstva koje je pohađala na "Cuyahoga Community College-u" u Klivlendu, rešena da kao model započne karijeru u šou-biznisu. Njena početna stanica bila je Čikago, a potom odlazi u Njujork gde je radila kao model za kataloge i jedva sastavljala kraj s krajem.

- Živela sam sa beskućnicima u prihvatilištu jer nisam mogla da nađem posao, a mama nije htela novčano da mi pomogne. Ali, devojka mora da uradi ono što je neophodno. Moraš da uspeš kada si ambiciozan i toliko toga želiš, a ne nameravaš da se vratiš kući – pričala je Hali čija je jedna od prvih glumačkih audicija bila za ulogu u Čarlijevim anđelima. Iako je nije dobila, producent Aron Speling rekao joj je da ne odustaje od svog sna da postane glumica. Prva uloga došla je 1989. u seriji "Living Dolls", ali je tokom snimanja pala u komu zbog pada šećera u krvi. Iako joj je dijagnostikovan dijabetes tipa dva, to je nije omelo da ostvari svoje snove.

- Nisam znala šta se dešava sa mnom, osetila sam samo da mi treba energija, ali nije bilo vremena da na snimanju uzmem čokoladicu. Nakon što sam se onesvestila, nisam se budila sedam dana. Posle su mi rekli kako mogu da izgubim vid ili noge. Bila sam nasmrt uplašena i mislila da ću umreti. Od tada vodim računa o sebi, nekoliko puta dnevno proveravam nivo šećera u krvi i primam insulin. Naučila sam da na tu bolest gledam kao na blagoslov.

Zahvaljujući režimu ishrane i svakodnevnom vežbanju, mogu da je kontrolišem – istakla je ova lepotica koja je na sebe ozbiljnije skrenula pažnju 1991. godine nakon što je igrala narkomanku u filmu Spajka Lija "Jungle Fever", a da može briljirati i u ozbiljnim rolama dokazala je u ostvarenju "Losing Isaiah" iz 1995. u kome je fantastično odglumila ulogu zavisnice od kreka koja se bori za starateljstvo nad sinom.

I dok je na profesionalnom planu ređala uspehe, njen privatan život bio je prava katastrofa jer je konstantno birala pogrešne muškarce. Jedan od bivših momaka, čije ime nikada nije otkrila, navodno ju je toliko tukao da je jedva ostala živa i od tada slabije čuje na jedno uvo. U niz neuspešnih ljubavnih veza ubraja se i avantura sa Veslijem Snajpsom, s kojim je igrala u filmu "Jungle Fever".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

 

U prvi brak stupila je 1992. sa bejzbol zvezdom Dejvidom Džastisom, ali razvela se posle samo četiri godine. Iako se kao glavni razlog navodila razdvojenost zbog brojnih obaveza, spekulisalo se kako ju je on toliko fizički maltretirao da se plašila za sopstveni život. S druge strane, Hali je kasnije priznala da je teško podnela taj emotivni poraz, kao i da je u tom periodu pomišljala čak i da sebi oduzme život.

- Nakon razvoda od Dejvida, patila sam od užasne depresije i moje samopouzdanje bilo je na najnižem nivou. Tuga je toliko uticala na moj razum da sam pokušala samoubistvo. Sedela sam u automobilu parkiranom u garaži i dok je smrtonosni ugljen-monoksid ulazio u kola, pred očima pojavila mi se slika moje majke kako me pronalazi mrtvu. Pomislila sam koliko bi to bilo strašno za nju jer se žrtvovala za mene i sestru, kao i da je veoma sebično da okončam vlastiti život. To me je osvestilo i zato sam izašla iz automobila... Morala sam da se reprogramiram i pronađem ono dobro u sebi. Shvatila sam da to što me neko ne voli, ne znači da nisam vredna ljubavi. Tada sam obećala sebi da nikada više neću biti takva kukavica – priznala je Hali koja je nastavila da niže profesionalne uspehe, ali dobre kritike i priznanja za role u ostvarenjima "Bullworth" i "Introducing Dorothy Dandridge" pale su u senku zbog toga što je u februaru 2000. izazvala saobraćajnu nesreću nakon što je na semaforu prošla kroz crveno, udarila drugi automobil i napustila mesto nezgode.

Kasnije je izjavila da se ne seća kako je do toga došlo jer je zadobila povrede glave, a izvukla se uz dobrovoljni rad u zajednici, trogodišnju uslovnu kaznu i obeštećenje od 13.500 dolara koje je morala da plati oštećenom vozaču.

Mada je bila na žestokoj meti medija zbog ovog skandala, ubrzo je usledila filmska adaptacija popularne serije stripova "X-Men", a za ulogu Leticije Musgrove u filmu "Monster’s Ball" nagrađena je i Oskarom za najbolju žensku ulogu 2001, čime je postala prva Afroamerikanka u istoriji koja je dobila ovu prestižnu nagradu.

U to vreme, udala se za džez muzičara Erika Beneta s kojim je, navodno, tajno bila verena još 1997, ali ni ovaj brak nije dugo potrajao. Rastali su se zvanično 2005. posle niza njegovih prevara i neuspešnog lečenja od seksualne zavisnosti, mada je ona želela čak i da usvoji njegovu ćerku Indiju.

- Erik je zavisan od seksa i posle prve godine braka završili smo na klinici za odvikavanje. Žao mi je što ga nisam odmah napustila, ali uvek su mi bile važnije potrebe drugih ljudi od mojih. Naš brak bio je užasan i da ranije nisam obećala sebi da nikada više neću pomisliti na samoubistvo, najverovatnije bih se bacila pod prvi autobus – bila je izričita tamnoputa glumica koja je tada uveliko važila za filmsku zvezdu, naročito nakon što je postala Bond devojka u hitu Umri drugi dan, a muškarci širom planete uzdisali su za njenim savršeno izvajanim telom nakon čuvene scene izlaska iz mora u narandžastom bikiniju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

 

Iako je u filmu Žena mačka igrala vodeću ulogu strip-junakinje pored zanosne Šeron Stoun, dobila je Zlatnu malinu za najgoru glumicu 2005, ali to je nimalo nije omelo jer je s osmehom primila ovo priznanje rekavši:

- Da biste ostali na samom vrhu, morate osetiti i dno.

Krajem iste godine u njen život ušao je deceniju mlađi kanadski model Gabrijel Obri s kojim se upoznala na otvaranju Versaće butika na Menhetnu. Prvi put je isticala da je srećna i kako silno želi da se ostvari u ulozi majke, kao i da je spremna na usvajanje deteta, ali ne i na brak.

- Ne želim ponovo da ulazim u brak. Moglo bi se reći da imam loš ukus kada je reč o muškarcima. Više ne osećam potrebu da budem nečija žena niti da da budem priznata jer sam u braku – samouvereno je isticala jedna od najplaćenijih glumica u Holivudu koja je tada zarađivala 14 miliona dolara po filmu.

Uprkos ogromnoj želji da dobije bebu, u početku nije sve išlo glatko pa je tako gostujući kod Opre Vinfri priznala da je neprekidno radila na tome, kao i da je imala 334 negativna testa za trudnoću pre nego što ju je obradovala srećna vest, a 16. marta 2008. donela je na svet ćerku Nalu.

Svega šest meseci kasnije, američki magazin "Esquire" proglasio je Hali Beri najseksepilnijom ženom na svetu. Tada je imala četrdeset dve godine, ali ni najmanje nije izgledala kao da je zakoračila u petu deceniju. Priznala je da konačno zna svrhu svog postojanja.

- Mislim da su takve titule pomalo blesave jer niko ne može biti najseksepilniji. Najsmešnije od svega bilo mi je to što su me izabrali posle porođaja. Valjda su time želeli da pokažu kako i majčinstvo može da bude seksi, a to je zapravo važno. A i sama se osećam seksepilnije jer sam sada načisto sa svrhom svog postojanja na zemlji. Biti seksi ne znači nositi zavodljivu odeću ili mrdati guzom dok vam se kukovi ne ukoče. Seksi je stanje uma, to je ono kada sebe volite kakvi god da ste i kada vam je ugodno u vlastitoj koži. Znam sigurno da sam sada više seksi nego što sam bila ranije – rekla je tim povodom otkrivši i neke tajne iz svog seksualnog života.

- Imam đavolski dobre orgazme, pogotovo sada posle porođaja. Mnogo bolje od onih kakve sam imala kada sam imala dvadeset dve godine. Naučila sam brojne trikove i sada znam šta volim. Više ne čekam da mi partner priđe i pokuša da me zavede, već sama preuzimam inicijativu. Jednostavno, moj seksualni život sada i pre dve decenije ne može da se poredi – ispričala je Hali koja je jedna je od malobrojnih glumica koja je odbila da pozira za magazine sa svojim bebom i često je dolazila u sukob sa paparacima. Iako je posle rođenja ćerke želela da što pre proširi svoju porodicu, sudbina je ponovo umešala svoje prste i njen život ubrzo je postao pakao.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

 

Naime, posle četiri godine zajedničkog života, ona i Gabrijel Obri odlučili su da se raziđu, što je on zvanično potvrdio početkom maja 2010. U to vreme Hali se već zbližila sa francuskim glumcem Olivijeom Martinezom s kojim je snimala film "Dark Tide" u Parizu, a ljubavne iskre rođene u kadru prenele su se i u stvaran život. Prvi put zajedno su se pojavili u javnosti na humanitarnom balu koji je održan na Beverli Hilsu u oktobru iste godine, a mediji su brujali o novoj romansi tamnopute lepotice i bivšeg dečka australijske zvezde Kajli Minog.

Ali, uprkos tome što je sijala od sreće sa novim ljubavnikom, mesec dana kasnije počela je nemilosrdna borba sa Gabrijelom za starateljstvo nad njihovom ćerkom Nalom, koja je tri godine punila stranice štampe. Bivši partneri bacali su drvlje i kamenje jedno na drugo, pa je tako glumica optuživala manekena da je neodgovoran otac i kako se plaši za ćerkinu bezbednost, kao i da želi samo njen novac, dok je on navodno prebacivao da je Hali ku*ka koja ga je iskoristila. Holivudska zvezda u to vreme silno je želela da se preseli kod novog dečka u Francusku, a kao razlog za to u sudu je navela da strahuje za svoj i ćerkin život jer su na slobodu pušteni Ričard Franko koji je uhodio glumicu, kao i Robert Hoskins koji joj je pretio da će je ubiti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

 

Problemi sa Gabrijelom kulminirali su na Dan zahvalnosti 2012. kada su se on i Olivije potukli ispred glumičine kuće u Los Anđelesu, a do incidenta je došlo kada je Francuz poželeo da razgovara sa Nalinim ocem o sudskom sporu koji vodi sa glumicom. Epilog ove neprijatne epizode bio je taj da su slike međusobno izubijanih rivala obišle svet. Obri je dobio zabranu prilaska, a Hali policijsku pratnju, ali je starateljstvo nad ćerkicom ipak ostalo zajedničko.

Inače, tamnoputa lepotica otkrila je da četrdeset godina ide kod psihijatra koji joj pomaže da prevaziđe teške situacije, kao i da je sve počelo zbog trauma izazvanih očevim nasilničkim ponašanjem.

- Idem na terapiju od desete godine. To mi pomaže kad god se nađem u stresnoj situaciji ili mi je teško da se nosim s nekim problemom. Trudim se da prikrijem loše stvari i kako se s njima borim u sebi. Dignem glavu, namestim hrabar izraz lica i nastavim dalje – rekla je glumica kojoj je 2013. godina donela nova iznenađenja jer je nakon veridbe sa Olivijeom ubrzo saznala da je ponovo u drugom stanju i to u 46. godini.

- Mislila sam da se nalazim u nekom životnom dobu kada sam prešla granicu da ponovo budem majka, tako da je ova trudnoća veliko, ali i najdivnije iznenađenje za mene – rekla je oduševljeno glumica u aprilu i istakla da očekuje dečaka u novembru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

 

Iako je govorila da se više nikada neće udati, Hali se 13. jula venčala sa Martinezom na prelepom, srednjovekovnom posedu "Chateau des Conde" u francuskom Valeriju, stotinu kilometara od Pariza, a intimnoj ceremoniji prisustvovalo je oko 60 gostiju.

Ipak, Hali i Martinez odlučili su da se razvedu. U zajedničkoj izjavi magazinu Pipl, ovaj par koji ima trogodišnjeg sina Mejsa, navodi da je odluku o razvodu doneo teška srca.

- Nastavićemo dalje uz ljubav i poštovanje, usredsređeni na ono što je najbolje za našeg sina. Želimo jedno drugom samo sreću u životu – istakli su.

Od kada je hrabro zakoračila u šestu deceniju, Hali Beri ne skida osmeh s lica, trudi se da pozitivno gleda na sva dešavanja u njenom životu, kao i da se maksimalno posveti svojoj deci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Magazin

Džet set

Srbija