• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. MILIĆ

19.08.2021

09:54

SMEŠI MU SE GLAVNA ULOGA U "KAFANI NA BALKANU"! Glumiću Lukasa u seriji ako mi se svidi scenario

Kultura

SMEŠI MU SE GLAVNA ULOGA U "KAFANI NA BALKANU"! Glumiću Lukasa u seriji ako mi se svidi scenario

Podeli vest

Marko Živić kaže da će glumiti Acu Lukasa u seriji "Kafana na Balkanu" ako mu se dopadne scenario. Poznati glumac počastvovan je što je folker predložio baš njega za glavnu ulogu u TV ostvarenju koje počinje da se snima u septembru

Nevin priznao ubistvo

- Čuo sam da je Lukas rekao da bi voleo da igram njega u seriji. Nas dvojica smo prijatelji. Aca je veliki čovek i umetnik, naravno da nije mala stvar što želi baš mene. Lepo je kada neko ko je uspešan u svom poslu kaže: "Ja bih voleo da me Marko glumi" - priča Živić za Informer i naglašava da najpre mora da pročita scenario koji piše novinar Vanja Bulić:

Prijatelji
Lukas i ja smo prijatelji. On je veliki čovek i umetnik
Marko Živić

- Prihvatam uloge tek kada vidim tekst, da bih znao da li se ja kao glumac pronalazim u tome. Ako scenario dobro predstavlja Lukasov život i budem zadovoljan kolegama i rediteljem, nemam ništa protiv te uloge. Naprotiv, radovao bih se saradnji.

Dok čeka zvanični poziv da se pridruži ekipi serije "Kafana na Balkanu", Živić završava seriju "Branilac", koja će se na jesen prikazivati na RTS.

Foto: Zoran Sinko

Marko Živić glumiće glavnu ulogu u Lukasovoj seriji

- Igram Uroša, čoveka nepravedno osuđenog za strašno ubistvo deteta šezdesetih godina u okolini Barajeva. Ta serija je rađena po istinitom događaju. Kada se desilo ubistvo, Uroša je neko udario i odvukao ga u kukuruz. Stavili su mu krvavu košulju i nož, da ispadne da je on počinio zločin - prepričava Marko i dodaje kakva je bila dalja sudbina njegovog junaka:

Na festivalu nam je ozvučenje kao na Madoninom koncertu

Marko Živić je umetnički direktor Festivala filmskog scenarija koji je juče završen u Vrnjačkoj Banji. Poznati glumac otkriva da ima velike planove za ovu manifestaciju:

- Unapredili smo festival i povećali broj gostiju. Radili smo na što boljem ozvučenju filmova, pa smo dovukli opreme kao za Madonin koncert! Sledeće godine bismo voleli da dovedemo i neke filmove iz regiona - kaže Živić.

- Policija ga je odmah zatvorila. Toliko su ga tukli da je priznao da je počinio ubistvo, iako je bio nevin. Branio ga je Filota Fila, koga u seriji igra Tika Stanić, ali je Uroš ipak osuđen na 12 godina zatvora.

Emotivna scena

Živić kaže da nikada neće zaboraviti aplauz koji je dobio posle jedne emotivne scene u "Braniocu".

- Snimao sam u dvorištu kuće, gde sam za stolom sedeo, pio i govorio: "Kada sam vam trebao, uvek sam bio tu..." Bilo je baš emotivno. Kada sam završio, dvadesetak ljudi mi je aplaudiralo. Nikad pre to nisam doživeo - iskren je glumac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivan

pre 2 godine

O kojim vi likovima pravite serije da je to strašno i posle se čudite što su generacije takve kakve jesu. Kako niste napravili seriju o Bori Stanković ili Vojislavu Iliću, Milovanu Glišiću pa da serija zasluži mesto u kulturno obrazovnom programu? Šta da kažem svom detetu kada me sutra pita:"A ko je taj Aca Lukas kad je zaslužio da se pravi film o njemu"? Šta da mu kažem :"Pa znaš sine to ti je jedan čika koji je....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija