• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.08.2021

10:00

Turci sviraju na sprksom festivalu tamburica!

informer

Kultura

Turci sviraju na sprksom festivalu tamburica!

Podeli vest

Turska grupa Anadolu nefesli beşlisi (Anadolijski duvački kvintet) biće glavni gost na ovogodišnjem, 14. po redu Tamburica festivalu, koji će se održati od 19. do 21. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu u saradnji sa Institutom Yunus Emre u Beogradu

Pored izvođača iz Turske, na bini će se naći i muzičari iz Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Brazila.

Festival će početi 19. avgusta, tradicionalnom promenadom fijakera u kojem će biti muzičari i defileom više od stotinu tamburaša dok će preostale dve festivalske večeri biti održane na Petrovaradinskoj tvrđavi. Zvanično otvaranje je u petak, 20. avgusta, nastupom grupe Anadolu nefesli beşlisi iz Turske, a prisutnima će se obratiti direktorka instituta Ajšenur Kandemir i ambasador Republike Turske u Srbiji, Nj. E. Hami Aksoj.

U takmičarskom delu tambure će ukrstiti pet selekcionisanih orkestara, od velikog broja prijavljenih, koji će se boriti za prestižnu titulu najbolje tamburaške bande. U revijalnom delu programa nastupiće trio Vlatka Stefanovskog u pratnji tamburaškog orkestra "Velos". Poslednjeg dana festivala, biraće se najbolji vokalni solista i najlepše nove autorske tamburaške pesme, a nastupiće 12 izvođača.

Turski duvački kvintet osnovan je 2014. godin s ciljem da svetu prikaže očaravajuće medolije Anadolije. U svom repertoaru imaju bogatu listu tradicionalnih muzičkih dela ali i nekad jedinstvena ostvarenja nastala pre mnogo vekova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!
alarm!

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

23.08.2024

12:02

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija