• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

27.09.2021

17:57

GAGA ANTONIJEVIĆ OTKRIO KO ĆE GLUMITI ODRASLU DARU I NJENOG BRATA BUDU! Ovo su svi DETALJI serije "Dara iz Jasenovca"!

Kultura

GAGA ANTONIJEVIĆ OTKRIO KO ĆE GLUMITI ODRASLU DARU I NJENOG BRATA BUDU! Ovo su svi DETALJI serije "Dara iz Jasenovca"!

Podeli vest

„Dara iz Jasenovca“, potresna priča o stradanju Srba, Jevreja i Roma u logoru Jasenovac, nakon filma koji je potresao javnost dobiće i epilog u vidu TV serije.

Mada je autor i reditelj Predrag Gaga Antonijević najavio da će se serija „Dara iz Jasenovca“ baviti i periodom „Oluje“ – od toga je, u međuvremenu, odustao, a sada je otkrio i ko će se u seriji naći u glavnim ulogama.

Foto: Novak Đurović

Gaga Antonijević

- Razmišljao sam o „Oluji“, ali sam odustao. „Oluja“ bi na ovu „Daru“, koja počinje zbegom, bila zbeg na zbeg. Sredinom oktobra trebalo bi da radimo otvaranje serije „Dara iz Jasenovca“, susret Dare i Bude pedeset godina kasnije. Ljubomir Bandović će igrati Budu, a Mirjana Karanović će igrati Daru. Veoma sam uzbuđen što ću režirati, scenario je odličan, a njih dvoje su genijalni glumci - otkrio je Gaga Antonijević i dodao:

- Radio sam sa oboma ranije, i znam da je tu nebo granica. Biće to sjajno otvaranje kojim će se zaokružiti taj ciklus. Znamo da su neka deca preživela, ali i da su braća i sestre bili razdvojeni, poslati po hrvatskim kućama, pokatoličeni… Mnogi od njih se više nikada nisu sreli, iako su preživeli. Neki jesu, ustanovili su ko su i odakle su, a neki se traže do današnjeg dana. Zato mi je važno da se ciklus zatvori, da njih dvoje na kraju odlaze, ali ne znamo koja im je sudbina.

Podsetimo, u filmu "Dara iz Jasenovca" devojčicu Daru igra trinaestogodišnja Biljana Čekić, dok se u ulozi njenog brata Bude smenjuju tri brata iz Herceg Novog - Luka, Simon i Jakov Šaranović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija