• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tamara Matić

02.10.2021

13:09

OTKRIVAMO! Najtužnija scena iz "Tome" je IZMIŠLJENA! Skoro ceo film o životu čuvenog boema je FIKCIJA

Aleksandar Kujučev

Kultura

OTKRIVAMO! Najtužnija scena iz "Tome" je IZMIŠLJENA! Skoro ceo film o životu čuvenog boema je FIKCIJA

Podeli vest

Najpotresnija scena iz filma "Toma" je izmišljena! Više od 300.000 ljudi pogledalo je u bioskopima dramu o životu legendarnog pevača Tome Zdravkovića i gotovo svi su ridali dok je glavni glumac Milan Marić pevao pesmu "Za Ljiljanu" Paulini Manov

Ona u filmu tumači lik Ljiljane, supruge Tominog doktora Alekse Hadžipopovića (Petar Benčina), koja umire od raka.

Imao pet lekara

Autor muzike u "Tomi" Željko Joksimović i Zdravkovićeva supruga Gordana otkrivaju da je ovaj događaj, koji je potresao sve gledaoce filma, zapravo fikcija.

Pesma je posvećena Ljiljani Blagojević

Tomina udovica Goca kaže da je pesma "Za Ljiljanu" posvećena glumici Ljilji Blagojević.

- Njih dvoje su zajedno snimali seriju "Doktorka na selu", u kojoj Ljiljana Blagojević ima glavnu ulogu. Toma je u toku snimanja rekao Ljilji da je otpevao pesmu za nju. Njih dvoje nikada nisu bili zajedno, niti je on bio zaljubljen u nju, samo su se družili - priča supruga čuvenog boema.
I poznata glumica potvrdila je da je njoj posvećen veliki hit.

- Verovatno sam mu bila draga i simpatična, pa sam ga inspirisala da mi posveti tu pesmu - ispričala je Ljilja.

- Priča o Ljiljani i doktoru nastala je kao umetnička sloboda autora - kaže Joksimović za Informer.
I pevačeva četvrta supruga Gordana svedoči da je film samo inspirisan stvarnim događajima.

Toma sahranio doktora
Dok se moj muž lečio, Milinović je preminuo od kancera. Tada mi je Toma rekao: "Bože dragi, on leči mene, a umro je pre mene"
Goca Zdravković

- Toma je imao pet lekara koji su brinuli o njegovom zdravlju. Jedan od njih je bio doktor Milinović, koji je zaista imao suprugu Ljiljanu. Međutim, ona nije bila bolesna, niti je tada umrla. Dok se moj muž lečio, Milinović je preminuo od kancera i tada mi je Toma rekao: "Bože dragi, on leči mene, a umro je pre mene" - počinje Goca priču za Informer i dodaje da je čuveni boem tešio Milinovićevu suprugu Ljiljanu kada je ostala udovica:

- Toma joj je pevao jer je hteo da joj ublaži tugu. A i on sam je mnogo patio za svojim prijateljem i doktorom. Imao je još jednog lekara koji je svojevremeno s njim išao na turneje i usput mu davao terapije i infuziju.

Foto: Aleksandar Kujučev

Najpotresnija scena iz "Tome" je izmišljena

Promenio ime u pesmi

Četvrta žena čuvenog pevača kaže da on čak nije ni napisao svoj veliki hit "Za Ljiljanu"!

Tomin treći brat preminuo na dan njegove godišnjice

Treći brat Tome Zdravkovića Ivan preminuo je u četvrtak u devedesetoj godini života, i to na dan kada se obeležavalo 30 godina od smrti čuvenog pevača.
Ivan je bio nepokretan i umro je posle nedavne operacije kuka.
Toma je imao tri brata: Aleksandra, Ivana i Novicu i sestru Mirjanu.

- Tu pesmu je napisao jedan njegov poznanik, u originalu se zvala "Za Mirjanu". Tomi se nije dopao taj naziv, govorio je da ima već previše pesama sa tim ženskim imenom. Rekao je da je bolje da se zove "Za Ljiljanu" i tako je bilo - završava Goca priču.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Prijatelj

pre 2 godine

U filmu Toma, uglavnom je sve laz, a i glumac mu nije ni slican.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija