• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/M.J.

09.10.2021

09:51

Intimna DRAMA lepe VODITELJKE: Moj suprug je JEDINI ZNAO šta PROŽIVLJAVAM svakog dana!

printscreen instagram/ninakolundzija

Kultura

Intimna DRAMA lepe VODITELJKE: Moj suprug je JEDINI ZNAO šta PROŽIVLJAVAM svakog dana!

Podeli vest

Voditeljka i novinarka Nina Kolundžija tokom pandemije koronavirusa nakon rutinskog pregleda saznala je da ima tumor i tada je krenula njena velika bitka za ozdravljenje, tokom koje se suočila sa svojim najvećim strahovima

Voditeljka i novinarka Nina Kolundžija tokom prethodnih godinu dana, daleko od očiju javnosti, vodila je bitku za ozdravljenje. Naime, ona je tokom jedne rutinske kontrole saznala da ima tumor na pankreasu. Na svu sreću, ispostavilo se da je benigni. Ipak, dok je do tog saznanja stigla, kao i dok se pripremala za operaciju, nije mogla a da ne posumnja u to da nešto može poći po zlu. Sada kada je sve to iza nje, polako se vraća u uobičajene tokove života i uživa u svakom trenutku sa svojim sinom i suprugom, koji su joj najveća podrška, kako u ovom periodu, tako i u svim drugim životnim poglavljima. O svim izazovima i lomovima, kao i radostima koje su je oplemenile, šarmantna novinarka govori za Ljubav i zdravlje.

Nedavno ste progovorili o zdravstvenim problemima, kako se sada osećate?
- Hvala na pitanju, dobro. Ožiljak i jelovnik me podsete da sam i dalje u procesu oporavka, ali sam iz dana u dan sve bolje.

Operisali ste tumor pankreasa, kako ste otkrili da bolujete?
- Otišla sam na kontrolu nečeg bezazlenog, a saznala sam da je nešto drugo problem. U početku čak nisam ni slutila koliki. Na ultrazvučnom pregledu doktorka mi je zabrinuto rekla da imam nešto što liči na cistu na pankreasu, ali da su potrebne detaljnije analize kako bi se ustanovilo o čemu se zaista radi. Iskrena da budem, nisam se uplašila, pomislila sam "ma, to je samo cista, ništa strašno". Medutim, jedna pa druga analiza i pregled i ispostavilo se da je reč o benignom tumoru.

 

 

Da li je išta slutilo na rezultate koje ste dobili?
- Ne. Prvo sam pomislila da je greška, pa da je nešto bezazleno jer nisam osećala nikakve tegobe, nisam imala simptome, ništa što bi me navelo da pomislim da imam problem, odnosno dijagnozu.

Kako ste se nosili sa ovom situacijom nakon saznanja?
- Tih 12 meseci bili su zaista teški jer, iako su mi rekli da to što imam ne može tako lako da pređe u maligno, niko ne može stopostotno da garantuje da se to neće desiti. Mislim da nije prošao dan a da nisam pomislila na to kada bi mogla da bude operacija, šta ako ipak pođe po zlu... Trudila sam se da druge ljude ne opterećujem svojim problemom, da ne budem energetski vampir i mislim da, sem mog muža, niko nije ni shvatao da me čeka ozbiljna operacija.

Da li ste se plašili negativnog ishoda?
- Same operacije nisam jer sam znala da sam u sigurnim rukama, kao i da će me operisati najbolji doktor. Tokom tih godinu dana plašila sam se samo da benigno ne pređe u maligno, to je jedini strah koji sam imala.

 

 

Šta savetujete onima koji se nađu u vašoj situaciji, kako da ne klonu psihički?
- Moja je sreća bila što je tumor koji sam imala bio benigni, a ne maligni, odnosno, nije bio kancer. To je u startu ogromno psihičko olakšanje. Otežavajuće okolnosti, u mom slučaju, bili su pandemija i čekanje jer su zbog koronavirusa svi ostali pacijenti prinuđeni da se strepe, a to je veoma teško. Operacija jeste bila velika, trajala je pet sati, imam ogroman rez od dvadesetak centimetara. Prvih nekoliko dana je teško i fizički i psihički, ali sve prođe, pa i to.

Nakon situacije koju ste prošli, kako sada gledate na brigu o zdravlju i prevenciju?
- I pre toga sam uglavnom bila odgovorna prema svom zdravlju. Uostalom, išla sam na kontrolu polipa u žučnoj kesi, koji sam otkrila na redovnom sistematskom pregledu. Idem jednom godišnje na ginekološki pregled i ultrazvuk dojki. Veoma je važno da steknemo kulturu redovnih odlazaka kod doktora, a ne tek kada osetimo da imamo neki problem. Nekada kada zaboli, bude kasno. Zvučim sebi sada previše optimistično sa redovnim pregledima usred pandemije, ali valjda će i to da prođe.

Da li ste promenili neke životne navike?
- Nisam imala loše navike ni pre operacije. Zdravo se hranim, nikada nisam zapalila cigaretu, nemam poroke, a vrsta tumora koji sam imala ne nastaje zbog loših navika. On se uglavnom i pojavljuje kod žena mojih godina i nešto malo starijim od mene.

Obično kada nam je zdravlje ugroženo, počnemo da razmišljamo generalno o svom životu i promenama koje bismo napravili. Da li je to bio i kod vas slučaj?
- Jedino što želim da vratim u svoj život, čim budem dobila dozvolu lekara, jeste joga. Bila sam redovna sedam godina, a u poslednje tri nikako da uđem u stari ritam i to je nešto što hoću da promenim.

Ko vam je bio najveća podrška tokom ovog perioda?
- Moj muž. On je jedini bio svestan svega što me čeka i jedini koji je znao šta proživljavam iz dana u dan. Čak i kada sam ja paničila, bila nervozna i uplašena, on je bio tu da me smiri.

Kako je reagovala vaša publika?
- Mnogo su me raznežile poruke koje sam dobila od ljudi i koje poznajem i koje ne znam. Mnogo podrške i ohrabrivanja mi je stiglo.

 

 

Skoro dve decenije izveštavate javnost o najbitnijim sportskim dešavanjima. Da li je ikada došlo do zasićenja?
- Nije još. I dalje ne doživljavam svoj posao kao posao i to je verovatno najbolji odgovor na pitanje. Moj radni dan se ne završava kada odlazim iz redakcije, jer utakmice gledam redovno, što je takođe u opisu mog posla. I dalje imam spisak želja šta bih volela da uradim, ali i leptiriće u stomaku kada izveštavam sa meni važnih događaja.

Šta vas najviše privlači u sportskom novinarstvu? 
- Pozitivno uzbuđenje u vezi sa utakmicama i takmičenjima, neizvesnost, jurnjava da sve bude na vreme,izveštavanje sa velikih događaja i prvenstava... Sve to, uz ljubav prema sportu, čini da ovaj posao bude drugačiji i lepši od većine drugih. Moj zadatak je često bio izveštavanje sa utakmica na koje bih išla i privatno, sve i da mi to nije u opisu posla.

S obzirom na to da je veoma malo žena u Srbiji koje se bave ovom vrstom novinarstva, da li vam je to donelo veći pritisak da uspete?
- Mislim da sam u početku sama sebi nametnula pritisak da dokažem i sebi i svima da mogu da radim taj posao jednako dobro kao muškarci. S vremenom sam prestala da se poredim sa njima i trudila sam se da budem svoja najbolja verzija. Srećom, došla sam pre 14 godina u redakciju u kojoj su mi kolege dale slobodu i većina njih se trudila da mi pomogne.

 

 

Karijeri kog sportiste se najviše divite?
- Karijeri Novaka Đokovića. Odakle je krenuo, sa kojim problemima i izazovima se susretao, koje je protivnike imao i ima na terenu i van njega, dokle je stigao, šta je sve osvojio i postao najveći teniser i jedan od najboljih sportista svih vremena. Bukvalno filmska priča.

Kako posle toliko godina motivišete sebe za nove poslovne izazove?
- Kad budem morala sebe da motivišem, pomisliću da je vreme za promene.

Šta biste poručili mladim kolegama koje tek počinju novinarski put?
- Da je suština važnija od forme. Kada sam počela da se bavim ovim poslom, moj ultimativni cilj nije bio da budem prezenterka vesti, već da budem novinarka reporterka, izveštavam uživo sa utakmica i velikih sportskih događaja. Imam utisak da danas, ne svi, ali mnogi, kada uđu u redakciju, požele da odmah stanu ispred kamere i postanu komentatori, a ne shvataju da je za to potrebno vreme, iskustvo, znanje... Savetovala bih im da čitaju sve vesti, ne samo sportske, da se informišu o svemu i grade svoju opštu kulturu. Tako će i njihovi izveštaji biti bolji.

 

 

Da li je teško biti posvećen poslu i imati skladan privatni život?
- Samo je važno povući granicu između posvećenosti poslu i biti rob posla.

Koliko vas je majčinstvo promenilo?
- Mnogo. Za početak, promenilo mi je prioritete. Dete je na prvom mestu, a sve ostalo usklađujem. Slobodno vreme provodim najviše sa sinom. Ako je lepo vreme, onda smo napolju po parkovima, ako pada kiša, onda smišljamo razne aktivnosti u stanu, čitamo priče, crtamo... Mene takvi momenti sa njim leče, napune me energijom...

Kakvi su vam planovi za naredni period?
- Uh, nadam se da ću konačno negde da otputujem jer u poslednjih godinu dana čak ni za to nisam imala volje. Plan je da se još više posvetim podkastu "Njena pravila sa Ninom", koji je posvećen ženama u sportu, uvedem neke novine u sportski pregled u Jutru na Prvoj... Samo da budem zdrava, lako ću za planove.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija