• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/G.T.

11.10.2021

18:02

ZBOG "TOME" REAGOVAO I FBI! Pirati pustili film na društvene mreže, ISTRAGA U TOKU!

printscreen

Kultura

ZBOG "TOME" REAGOVAO I FBI! Pirati pustili film na društvene mreže, ISTRAGA U TOKU!

Podeli vest

Taman kad je film "Toma" došao do neverovantog broja od 500.000 gledalaca, pojavio se link sa piratskim snimkom filma Dragana Bjelogrlića. Ogromna posećenost bioskopa poslednjih mesec dana, upravo sa idejom da se pogleda film " Toma", obradovala je sve

Međutim, klasični piratski dvd rip koji je procureo, postao je centralna tema u Srbiji, a ova vest došla je i do agenata FBI, koji su po hitnom postupku zabranili sve piratske snimke Bjelogrlćevog filma u Americi i najavili istragu.

Razlog umešanosti FBI je taj što se premijera, kao i kasnije projekcije filma "Toma" na američkom tržištu očekuju 7. novembra. Budući da je u pitanju zločin, na koji su vlasti u SAD posebno osetljive, ne čudi ovako ekspresna rekcija.

Dugo se nije desilo da neki domaći film nelegalno procuri na Internet. FBI je čvrsto rešen da stane na put piratima, koji su imali na umu da besplatno dele sadržaj filma putem linka uoči premijere filma u SAD. FBI bi mogao da podigne optužnicu protiv lica koji bi eventualno pokušali da plasiraju nelegalni snimak popularnog filma.

Akcije FBI-a protiv pirata traje već duže vreme

Podsećamo da je do sada većina piratskih sajtova iščezla ili su zatvoreni nasilno, od strane FBI-a. Međutim, borba sa pojedncima koji dolaze do snimaka na nelegalan način i dalje traje.

Velika američka premijera filma “Toma” najavljena je za 7.novembar u Čikagu.

U tom gradu je letos snimljeno osam scena filma o legendarnom pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću, a u njemu se kao statisti pojavljuju i mnogi naši ljudi koji žive i rade u Americi.

Foto: printscreen

Film "Toma"

Toma Zdravković je 1970-tih, nekoliko prelomnih godina svog života proveo upravo u Čikagu, u kome je napisao svoje najlepše pesme, oženio se Gordanom Zdravković (u filmu je tumači Sanja Marković), ali i saznao da boluje od raka.

Gala premijera će biti održana u velikoj dvorani Copernicus Centra u Čikagu, koja prima 2.000 ljudi.

Foto: Aleksandar Kujučev

Film "Toma"

Nakon Čikaga, film će premijerno biti prikazan i u drugim američkim gradovima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija