• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir.rs/Informer.rs

27.10.2021

10:56

PUCALI SU U LIMENKE PIVA NEKOLIKO SATI PRE NESREĆE! Isplivali novi detalji tragedije u kojoj je Alek Boldvin usmrtio Halinu Hačins!

APfoto

Kultura

PUCALI SU U LIMENKE PIVA NEKOLIKO SATI PRE NESREĆE! Isplivali novi detalji tragedije u kojoj je Alek Boldvin usmrtio Halinu Hačins!

Podeli vest

Alek Boldvin je na snimanju filma "Rust" usmrtio koleginicu Halinu Hačins i ranio režisera Džoela Souza. Sada se polako otkrivaju detalji tragedije koja je uzdrmala svetske medije

Boldvin je, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, usmrtio Halinu Hačins i ranio režisera Džoela Suzu. Javnost već danima bruji o ovom slučaju i tome ko su odgovorni za ovaj propust i tragediju koja je se dogodila.

Kako pišu američki mediji, krivične prijave za nesreću, već su spremne, a istraga će utvrditi ko je glavni krivac.

Društvo sa ograničenom odgovornošću osnovano za snimanje filma, dobilo je dozvolu za snimanje. U jednoj dozvoli koju je izdala filmska kancelarija 21. septembra piše da će na snimanju isključivo “simulirati pucnjavu praznim mecima i da će nastati jaka buka preko 55 decibela, piše "Insajder".

Pravni dokumenti otkrivaju da je Boldvin povukao pištolj preko svog tela i uperio ga u kameru tokom probe na setu i zapucao. Pre toga mu je rečeno da je pištolj bezbedan i da nije napunjen bojevom municijom te da može da vežba scenu, rekli su svedoci na sudu.

Foto: APfoto

Alek Boldvin

Međutim, tužilac Meri Karmak Altvis rekao je za "New York Times" da je na snimanju pronađena ogromna količina metaka i tri crna revolvera i da zahteva istragu o prirodi te municije. Kasnije se utvrdilo da su pištolj kojim je glumac usmrtio koleginicu, koristili članovi ekipe da pucaju u limenke piva samo nekoliko sati pre nesreće, prenosi "New York Post".

Prema izvoru sa seta, nekoliko članova ekipe je na dan incidenta izvadilo nekoliko pištolja da se zanima, da puca u limenke piva kako bi prekratili vreme. Dodao je i da se ta “igra” dogodila prošlog četvrtka, samo nekoliko sati pre nego što je Boldvin ispalio oružje i ubio Halinu i ranio Džoela.

Oružje je bilo jedno od tri rekvizita koje je Hana Gutijerez Rid (24) postavila na kolicima van terena na kom se snimalo, u pustinji blizu grada Santa Fe. Ona je bila i poslednja osoba koja je rukovala pištoljem, ostavivši ga zajedno sa druga dva revolvera bez nadzora u ranim jutarnjim satima, piše "Daily Mail". U tom trenutku je grupa članova uzela oružje i zaboravila da isprazni municiju.

- Bezbednost naše glumačke ekipe je prioritet. Nastavićemo da sarađujemo sa vlastima u njihovoj istrazi, a glumcima nudimo psihološku pomoć tokom ovog teškog vremena -  rekli su iz produkcijske kuće filma, prenosi "CNN".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija