• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.01.2022

09:30

UNUK BATE ŽIVOJINOVIĆA NIJE KRENUO DEDENIM STOPAMA! Ne živi u Srbiji, a evo čime se bavi i kako izgleda! (FOTO)

Kultura

UNUK BATE ŽIVOJINOVIĆA NIJE KRENUO DEDENIM STOPAMA! Ne živi u Srbiji, a evo čime se bavi i kako izgleda! (FOTO)

Podeli vest

Velimir Živojinović, unuk legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića, studira na Sorboni, a već nekoliko godina živi u Parizu.

Iako su mnogi mislili da će krenuti dedinim stopama, on je odabrao drugačiji put i posvetio se studijama nauke i inženjerstva.

 Batin sin, Velimirov otac, Miljko, ne krije koliko je ponosan na svog naslednika.

- Svi smo srećni. Njegova je odluka da neće u glumce, upisao je zato nauku i inženjerstvo na Sorboni. Kreće od septembra, bože zdravlje. Svi mu želimo sreću - rekao je tada Miljko Živojinović za Kurir.

Podsetimo, legendarni glumac Velimir Bata Živojinović nas je napustio pre pet godina, a njegov sin Miljko je priznao da se od oca oprostio preko telefona i to dva dana pre nego što je preminuo.

Foto: Zoran Sinko

Bata Živojinović

Poslednji put sam se čuo s tatom dva dana pre nego što je preminuo. Ćerka Dina mi je rekla da mu se stanje drastično pogoršalo i otišla je kod njega u bolnicu. Uključili smo kamere na telefonima i dugo, dugo razgovarali i gledali se. Svi smo znali da se opraštamo i kanula je i poneka suza. U jednom trenutku sam mu pustio pesmu Olivera Dragojevića "Moj galebe" i zajedno smo je otpevali od početka do kraja. Tu pesmu smo pevali celog života na zajedničkim putovanjima i porodičnim slavljima. Neverovatan duh ga nije napustio do poslednje sekunde. Kao da nam je ostavio u amanet smisao za humor i nepokolebljivi optimizam - rekao je Miljko za Informer.

Poslednji put uživo je video oca 2012. godine, kada ga je Bata posetio u Parizu. Iste godine čuveni Valter je doživeo moždani udar, posle kojeg više nije mogao da ide na daleka putovanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija