• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.12.2021

13:35 >> 13:38

OVACIJE za finale NOVOGODIŠNJIH KONCERATA Beogradske filharmonije! (Foto)

Foto Marko Djokovic

Kultura

OVACIJE za finale NOVOGODIŠNJIH KONCERATA Beogradske filharmonije! (Foto)

Podeli vest

Stajaće ovacije ispratile su drugi novogodišnji koncert Beogradske filharmonije zajedno sa dirigentom Danijelom Rajskinom sinoć na Kolarcu. Dva dana zaredom, Filharmonija je izvodila program pod nazivom „Muzički bazar“, a pored šarenila muzičkih kultura, predstavila je multi-talente svog orkestra...

Novogodišnje koncerte Beogradske filharmonije je, kao i uvek, pratilo veliko uzbuđenje ali i iznenađenje u poslednji čas. Iako je najavljeni klarinetista Kari Kriku otkazao dolazak usled bolesti, cela Filharmonija – produkcija zajedno sa dirigentom Rajskinom i orkestrom, odmah se dočekala na noge i napravila efektne izmene koje su u prvi plan pokazale muzičke super-moći filharmoničara.

Foto: Foto Marko Djokovic

Rajskin i Beogradska filharmonija

Tako su neverovatne veštine, talenat i spremnost, pokazali klarinetista Veljko Klenkovski, perkusionista Miloš Branisavljević i violista Konstantin Blagojević. Prvi klarinet Beogradske filharmonije, Veljko Klenkoviski, odsvirao je tri numere sa repertoara Karija Krikua, maestralno ih savladavši za samo dva dana. Briljirao je u delima kao što su „Plesovi iz Korunda“, tradicionalna rumunska pesma „Još jedna čaša vina“ i „Bapsijina odluka“, pokazavši neverovatnu svestranost i virtuoznost.

Foto: Foto Marko Djokovic

Miloš Branisavljević

Da bi koncept „Muzičkog bazara“ ostao potpun, Filharmonija je prikazala još jedan talenat poručivši delo Milošu Branisavljeviću koji nije samo perkusionista već i kompozitor. Njegova kompozicija „Bis“, nastala za samo jedno veče, prikazuje ne samo Milošev neverovatan talenat već i bravuroznost svih perkusionista.

Foto: Foto Marko Djokovic

Konstantin Blagojević 

Zajedno sa autorom, oni su bili prave „akrobate“ u efektnoj kompoziciji čiju je premijeru publika pozdravila ovacijama, a jedva se zadržala na svojim mestima cupkajući u ritmu numera Konstantina Balgojevića.

Foto: Foto Marko Djokovic

Kosta Blagojević, Veljko Klenkovski i i Miloš Branisavljević

Ovom violisti nije dovoljno što svira u orkestru već se bavi kompozicijom i aranžiranjem u šta su slušaoci mogli da se uvere u delima kao što su „Vranjski čoček“ i aranžman za Horu Martišorului.

Foto: Foto Marko Djokovic

Veljko Klenkovski

Fenomenalna atmosfera i blistavo raspoloženje pratili su ceo nastup, a orkestar je za kraj poklonio dve kompozicije Štrausa i Hačaturijana na bis. Tešku, 2021. godinu, Beogradska filharmonija ispratila je pokazavši svoju snagu, talenat i optimizam, sve ono zbog čega je publika izašla ozarena nakon koncerta o kome će se dugo pričati.

Foto: Foto Marko Djokovic

Klenkovski, Branisavljević, Rajskin i Blagojević

Foto: Foto Marko Djokovic

Produkcija

Foto: Foto Marko Djokovic

Kraj godine u Beogradskoj filharmoniji

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Poslanik SPS Igor Braunović, preti Vučiću?
Politika

Nebojša Bakarec: Poslanik SPS Igor Braunović, preti Vučiću?

Igor Braunović, poslanik SPS, generalni direktor državnog preduzeća „Srbijašume“ već 15 godina, član Glavnog odbora SPS, je 28.6.2024. godine, na Vidovdan, na planini Bobiji, u zapadnoj Srbiji, održao sramni govor na kome bi mu pozavideli Milovan Brkić, Srđan Milivojević, Ćuta Jovanović i Radomir Lazović zajedno. Snimak tog govora Braunović je objavio na društvenim mrežama političkog udruženja „Naša Drina“ čiji je predsednik.

04.07.2024

17:46

TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija