• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

12.01.2022

23:29

GLAVNE GLUMICE U SERIJI "DINASTIJA" PRIČAJU O SVOM ODNOSU   U seriji se mrzimo, a privatno se volimo

Promo

Kultura

GLAVNE GLUMICE U SERIJI "DINASTIJA" PRIČAJU O SVOM ODNOSU U seriji se mrzimo, a privatno se volimo

Podeli vest

Marija Karan i Ana Vasiljević u seriji "Dinastija" se mrze, a privatno su dobre drugarice!

Atraktivne glumice u domaćoj verziji kultne američke sapunice igraju ljute suparnice Kristinu i Aleksandru (Kristl i Aleksis Karington iz holivudske serije).

Foto: Promo

Marija Vasiljević

Ana kaže da ih mnogi gledaoci poistovećuju sa ulogama i misle da se i u stvarnom životu ne

OVO SIGURNO NISTE ZNALI:

* Od premijernog emitovanja originalne "Dinastije" u Americi prošlo je 40 godina
* Na prostorima bivše Jugoslavije originalna "Dinastija" emitovana je na RTS od 1984. do 1992. godine
* Veći deo srpske verzije serije snimljen je u studiju u Šimanovcima
* Za ulogu srpske Aleksis Karington pored Marije Karan u opticaju su bile još dve glumice
* Kasting za glumce u "Dinastiji" trajao je šest meseci

podnose!
- Nas dve se privatno sjajno slažemo, Marija je sjajna koleginica. Da sam sama birala, ne bih izabrala bolju "suparnicu". Marija je uvek tu da mi udeli neki savet. Slušam sve što kaže, imamo sjajan odnos - priča Ana.


Glumica kaže da sa svojim likom Kristinom, odnosno Kristl, koju je u originalnoj verziji igrala Linda Evans, ipak ima mnoge sličnosti:
- Gledala sam originalnu verziju kada sam bila mala. Kristina i ja imamo dosta zajedničkih osobina. Sličnog smo senzibiliteta. Velika je odgovornost i stalno sam u nekom strahu da li sam je dobro odglumila, pošto nemam glumačkog iskustva. Ali verujem našim rediteljima, tako da, kad oni kažu da je dobro, znam da je to kako treba.

Foto: Promo

Marija Karan

Marija Karan kaže da joj je drago što je deo rimejka "Dinastije", koju je odgledala tek kad je dobila ulogu!
- Iz detinjstva se više sećam igranja lastiša i nekih pesmica, a "Dinastiju" sam gledala nedavno, tokom priprema za snimanje. To je klasik koji je i u svoje vreme doneo nove trendove, neke nove stvari i teme koje do tada nisu bile ispričane. Želeli smo da oživimo teksaski glamur i seriju koja je obeležila jedno vreme, da je adaptiramo i dodamo nešto novo. Nadam se da će je zavoleti i neki novi klinci - kaže Marija i objašnjava šta najviše voli kod svoje junakinje:

- Aleksandra, odnosno Aleks vodi glavnu reč. Ona je bila oličenje snage i karakteristika koje su se do tada pripisivale samo muškim ulogama.
Pored Marije i Ane, ostale uloge u srpskoj "Dinastiji" igraju Branimir Popović, Magdalena Mijatović i Aleksandar Radojičić. Seriju je snimila produkcija "Emoušen", a emituje se svakog radnog dana na TV Pink.

Branimir: Snimali smo 12 sati dnevno

Foto: Promo

Branimir Popović

Branimir Popović, koji je u "Dinastiji" oživeo lik čuvenog Blejka Karingtona (Branko Kadić u našoj verziji), kaže mu je ovaj projekat bio veliki izazov.

- Snimali smo po 12 sati dnevno. Toliko toga treba da se sklopi da se ne ponovite, da budete iskreni i verodostojni. Pokušavao sam da budem višeslojan. Želeo sam da napravim od jednog biznismena živog čoveka, nekoga ko će biti ozbiljan kada treba, a i duhovit. Nekoga ko je jak, a kada mu dođe, dozvoliće sebi da zaplače - kaže glumac.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maki

pre 2 godine

Volim Mariju Karan, ali nije za ulogu Aleksis. Kasting je potpuni promašaj. Trebalo je Mariji da daju ulogu Kristl. Nema veze što ima crnu kosu, bila bi odlična kao Kristl, to joj više leži.

Vera

pre 2 godine

Kada ce nastavak? Bas sam se " navukla". Nedostaje mi serija.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija