• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

04.02.2022

13:34

PREMINULA GLUMICA IZ "TESNE KOŽE"! Bila je zvezda srpskih serija!

unsplash.com

Kultura

PREMINULA GLUMICA IZ "TESNE KOŽE"! Bila je zvezda srpskih serija!

Podeli vest

Njeno ime vezuje se za brojne serije

Poznata glumica Vesna Malohodžić preminula je u 75. godini, a njeno ime vezuje se za brojne televizijske formate. 

 

 

Ona je diplomirala na Pozoršnoj akademiji u Beogradu, u klasi Ognjenke Milićević. Njeno ime se vezuje za "zlatno doba" televizije, kada su u usponu bili serijski i filmski program.

Tokom duge i bogate karijere, ostvarila je brojne i zapažene uloge u filmovima "Jedanaesta zapovest", "Prava ljubav", "Život je masovna pojava", "Sutjeska", "Tren", "Nije nego", "Tesna koža", 2. i 4. deo, "Noć punog meseca".

Gledaoci je pamte po televizijskim serijama "Kuda idu divlje svinje", "Vruć vetar", "Izdanci iz opaljenog grma", "Dimitrije Tucović", "Više od igre", "I to se zove sreća", "Sedam sekretara SKOJ-a", "Priče preko pune linije", "Slom", "Jugovići", "Vuk Karadžić". Za ulogu kneginje u seriji Vuk Karadžić osvojila je "Gran-pri Evrope" za najbolje glumačko ostvarenje 1988. godine, a dobitnica je i glavne nagrade za žensku ulogu u TV filmu "Roman o kontrabasu" na festivalu u Montreu. Poslednju ulogu odigrala je u TV drami "Seoba Srba", 1994.

Vreme i mesto sahrane Vesne Malohodžić biće naknadno saopšteni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija