• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S.K.

08.02.2022

19:30

SRPSKI FILM POBIO SVE REKORDE U "KINIMA LIJEPE NJIHOVE"! "Južni vetar 2" razbio hrvatske bioskope!

ATA Images

Kultura

SRPSKI FILM POBIO SVE REKORDE U "KINIMA LIJEPE NJIHOVE"! "Južni vetar 2" razbio hrvatske bioskope!

Podeli vest

Film "Južni vetar - Ubrzanje" potukao je sve rekorde u hrvatskim bioskopima!

Ostvarenje reditelja Miloša Avramovića u "lijepoj njihovoj" pogledalo je čak 115.402 ljudi, što je sedam puta više gledalaca nego što je videlo hrvatski film "Ljubav oko sveta"! Od srpske hit-akcije u Hrvatskoj je gledaniji jedino najnoviji Džejms Bond.

Rađa nove veze

Glavni junak hit-ostvarenja Miloš Biković prezadovoljan je tim uspehom.

- Gledanost "Južnog vetra" pokazuje da Hrvati i mi možemo da živimo i stvaramo zajedno, kao i da kultura spaja i rađa nove veze. Ogromna gledanost pokazuje da s tom zemljom delimo jedinstveni kulturni prostor, a dodatna prednost je to što govorimo sličnim jezikom. Drago mi je što smo napravili film koji kvalitetom osvaja srca publike - kaže Biković za Informer.

I naš "Toma" gledaniji
od svih hrvatskih filmova

Pored "Južnog vetra 2", i film "Toma" veoma je gledan u hrvatskim bioskopima. Ostvarenje o čuvenom boemu prikazivalo se u 20 sala širom Hrvatske i do sada ga je pogledalo 60.648 ljudi.

Foto: ATA Images

Miloš Biković

Njegov partner u filmu i najbolji prijatelj u privatnom životu Miodrag Radonjić veruje da će se pomama za "Južnim vetrom 2" desiti i u drugim zemljama u regionu.

- Hrvate je privukla moderna priča, isprepletena s dobrom muzikom, ali i replikama koje su već postale fenomen. Trudićemo se da i trećim delom filma postignemo još veći uspeh, ako ne, onda makar isti kao i sa "Ubrzanjem". Ali polako, trenutno smo skoncentrisani na pripreme za početak snimanja druge sezone serije - poručuje Radonjić.

Dobar putokaz

Reditelj filma Miloš Avramović nije iznenađen što su se stranci toliko "zapalili" za priču o kriminalcu Marašu i njegovoj ekipi.

- Drago mi je da "Južni vetar" beleži takav uspeh i van granica Srbije. Osim filma, i prva sezona serije je postigla ogroman uspeh u Hrvatskoj. To može biti dobar putokaz kakve projekte ubuduće treba raditi jer očigledno je da nas osim jezika povezuju i interesovanja za slične teme - kaže Avramović za naš list.

Hrvatski mediji hvale 'Južni
vetar', a pljuju svoje filmove

Hrvatske dnevne novine "Jutarnji list" imaju samo reči hvale za "Južni vetar", a članak o našem filmu stavili su i na naslovnu stranu. Uz hvalospeve na račun naših glumaca i reditelja, autor teksta je konstatovao i da je "prošla godina bila jedna od najporaznijih u novijoj istoriji hrvatskog filma".
"Sama činjenica da su se dva srpska filma probila na listu deset najgledanijih filmova u Hrvatskoj dovoljna je da se zabrinemo za sudbinu hrvatske kinematografije", piše u tekstu.

Glavne uloge u filmu "Južni vetar - Ubrzanje" igraju Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Luka Grbić, Miki Manojlović, Jovana Stojiljković, Aleksandar Berček i bugarski glumci Marijan Valev i Zahari Baharov.

Foto: Privatna arhiva

Miloš, Miodrag i Dragana Mirković

NE PROPUSTITE NOVU VIDEO KOLUMNU "DO KOSKE S JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija