• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

03.03.2022

17:20

SRPSKA PIJANISTKINJA NAPRAVILA KOMPOZICIJU ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Andrijana: Istina je da me je inspirisao!

Promo

Kultura

SRPSKA PIJANISTKINJA NAPRAVILA KOMPOZICIJU ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Andrijana: Istina je da me je inspirisao!

Podeli vest

Poznata srpska pijanistkinja u čast najboljeg tenisera napravila kompoziciju

Andrijana D. Rokvić je prva i jedina klasična crossover umetnica u Švedskoj gde sada živi i  radi, koncertna pijanistkinja koja uspeva da klasičnu muziku pretvori iz uspavljujuće, u slušljivu, interesantnu i primamljivu. Međunarodnu karijeru započela je u Malmeu, a višegodišnjim nadahnućem i ljubavlju prema ovoj vrsti stvaranja, uspela je da postane sinonim za klasični „crossover” u celoj Evropi!

Foto: Promo

Pijanistkinja ja sada otkrila da je prirepmila novi album u kom je jedna pesma inspirisana Novakom Đokovićem i svemu što mu se dogodilo u Australiji:

Foto: Reuters

- Tačno je to da sam deo inspiracije za moju autorsku kompoziciju "Pobednički marš" pronašla u svemu onome što je zadesilo našeg tenisera Novaka Djokovića u Australiji jer u to vreme dok sam slušala i čitala vesti o njemu istovremeno komponovala. Jedina slika u glavi dok sam pisala note bila je njegov pobednički duh koji se u nijednom trenutku nije slomio, i koji jako podseća na moj. A tako doživljavam i celu srpsku naciju-kao fenix- kazala je ona i otkrila da je veoma vezana za Srbiju iako živi u Malmeu:

- Od kada sam rešila da moju muziku predstavim srpskoj publici oduševljenja, pozitivni komentari i nagrade ne prestaju i to me čini jako srećnom. Zato sam ovoga puta odlučila da poklonim Srbiji moju "Trilogiju Fenix". To su zapravo odabir od tri pesama, tematski povezane. Prve dve su već poznate, ali je aranžman odradjen u mom stilu "Još ne sviće rujna zora" i "Veseli se srpski rode" dok treća pesma tj.komponzicija je moja autorska samo instrumentalna pod nazivom "Pobednički marš". 

POGLEDAJTE NOVU INFORMEROVU EMISIJU "NA SASLUŠANJU":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija