• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/Informer

05.04.2022

18:18

IMAO SAM 35 ZRAČENJA I 3 HEMOTERAPIJE! Poznati glumac opisao detalje borbe sa rakom glave i vrata!

Facebook

Kultura

IMAO SAM 35 ZRAČENJA I 3 HEMOTERAPIJE! Poznati glumac opisao detalje borbe sa rakom glave i vrata!

Podeli vest

Hrvatski glumac Nenad Cvetko bori se sa opakom bolešću, a sada je otkrio je proces kroz koji prolazi u borbi sa opakom bolešću.

- Bolje mi je. Pogodili su terapiju. Bila je malo agresivnija, s više zračenja i više hemoterapija. Tako da su uspeli. Zasad su ostale samo neke nuspojave, ali za njih ćemo videti kad ponovimo pretrage za dva meseca - istakao je on u svojoj ispovesti za 24sata.hr.

Kako je ranije otkrio, prošlog leta je slučajno otkrio kvržicu na vratu, a u jednom trenutku ostao je bez glasa. Na jesen su mu dijagnostikovali karcinom glave i vrata. Nenad je tad, kao i danas, naoružan optimizmom i uvek spreman za šalu na sopstveni račun.

- Najgore je prošlo. Svi smo očekivali još koju operaciju, ali do nje zbog terapije nije došlo. Lekarski konzilijum u kojem je bio i patolog zaključio je da operacija nije potrebna. To je bio više nego dobar znak - priča Cvetko kroz osmeh.

Kako kaže, od silnog zračenja ostala su mu neka zadebljanja, neki limfni čvorovi i neke otekline koje se mogu povući kroz mesec, dva ili godinu, dve, a neke mogu da ostanu trajne.

Kao glumac s uspešnom karijerom dužom od 30 godina svoje lečenje je uporedio s pripremama za predstavu i na kraju sa samom premijerom.

- To vam je poput završetka premijere. Tad ti radi adrenalin, a kad se to sve završi, onda si užasno iscrpljen psihički i fizički. To vam je kao kad radite tri meseca predstavu i najedanput dođe premijera i ti se odjednom samo nađeš u jednom praznom prostoru. I šta sad? Sad moraš da šekaš jer ne možeš odmah da dobiješ potvrdu da je sve u redu, treba da prođe mesec i po dok ne dobiješ nalaze - objašnjava Cvetko pa nastavlja:

- U vreme kad sam morao da crpim energiju koju nisam imao, pao sam na 35 kilograma. Efekti zračenja i hemoterapije još deluju. Čak i sad, nakon tri meseca, oni još nisu procesuirani u mom organizmu. U principu, da kucnem u drvo, sve je ostalo sama pozitiva.

Kako kaže, pre kovid pacijenti kao što je on mogli su da ostanu u bolnici, pa bi ih hranili na iglu, ali zbog specifičnosti raka, u kojem te zrače direktno u grlo, zapravo u vrat, Cvetku je cela usna šupljina bila spaljena.

- I zubi su još truli. Jednostavno, nisam mogao da jedem. Ali sam izdržao ceo proces, da imam 12 i po godina, dobio bih od doktora nekakvu zlatnu značku za izdržljivost - smeje se Cvetko.

Od decembra je imao još jednu hemoterapiju, a sve ukupno je prošao tri.

- 35 zračenja i tri hemoterapije. Sve sam to prošao samo s jednim danom odmora - ponosno kaže Cvetko, koji je zahvalan celom zdravstvenom timu.

POGLEDAJTE EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija