• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.04.2022

17:30

OVAKO JE GOVORIO PREMINULI BOJAN LAZAROV! Bio je upravnik pozorišta, a svoj život posvetio je glumi

Printscreen You Tube

Kultura

OVAKO JE GOVORIO PREMINULI BOJAN LAZAROV! Bio je upravnik pozorišta, a svoj život posvetio je glumi

Podeli vest

Bivši direktor Malog pozorišta "Duško Radović", glumac Bojan Lazarov, preminuo je sinoć prenose domaći mediji, a tužnu vest danas su potvrdile njegove kolege koje su se oglasile na društvenim mrežama

Bojan Lazarov je studirao glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Bore Draškovića, a od 1996. godine profesionalno glumi u pozorištu, na filmu i televiziji. 

Bojana ćemo pamtiti po ulogama u serijama "Državni službenik", "Istine i laži", "Urgentni centar" i "Tajne vinove loze", a ovako je govorio o svom poslu:

- Mislim da je kultura ustavno bitna stvar i da o tome ne treba diskutovati. Kultura je odvajkada nešto što je subvencionisano, čemu treba pomoć mecena. Ako postoji jasna kulturna strategija, onda će i javnost imati jasnu sliku šta mi to radimo, a ne da se svodimo na banalne pijačarske okvire, da li su nam potrebna dva ili tri čoveka, da li je ovo kilo paradajza ili kilo predstave - rekao je Bojan ranije, pa dodao:

- Svi koji vole i posećuju pozorište znaju da to nije samo pojava tri-četiri glumca na sceni, već živa stvar koja pršti i vrvi, tu su dekorateri, rekviziteri, tehnika na stubovima, majstori za svetlo, tonci... Repertoarsko pozorište znači da se jedna predstava izvodi ovog meseca dva ili tri puta, pa zatim ponovo kroz mesec dana i kako po novim propisima angažovati ljude, pa prekinuti ugovore i onda opet po Uredbi tražiti saglasnost za angažovanje, a dok dozvola stigne predstava može i da umre. Novim propisima dovedena u situaciju da se po pet kucanih strana objašnjava kako funkcionišemo, jer smo u obavezi da to dostavimo nadležnima uz zahtev o potrebi za angažovanje saradnika - govorio je ranije Bojan Lazarov.

POGLEDAJTE EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija