• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. K.

15.04.2022

14:59

ODRŽANA KOMEMORACIJA TRAGIČNO STRADALOM GLUMCU! Rodbina, prijatelji i kolege se opraštaju od Bojana Lazarova!

informer.rs

Kultura

ODRŽANA KOMEMORACIJA TRAGIČNO STRADALOM GLUMCU! Rodbina, prijatelji i kolege se opraštaju od Bojana Lazarova!

Podeli vest

Glumac Bojan Lazarov (50) preminuo je pre tri dana, a njegovi najbliži, kolege i prijatelji okupili su se na komemoraciji posvećenoj njegovom liku i delu.

Komemoracija tragično preminulom glumcu održana je u Malom pozorištu "Duško Radović" gde su se u velikom broju okupili brojni glumci.

Foto: informer.rs

Komemoracija Bojanu Lazarovu

Među glumcima koji žale za Bojanom su: Amar Ćorović, Nenad Jezdić, Jelena Ćuruvija, Aleksandar Đurica, Bane Trifunivić, Jelena Đokić, Vanja Ejdus, Bojan Dimitrijević i ćerka Tanje Boskovic i Lana Karaklajić.

Foto: informer.rs

Suze na komemoraciji Bojanu Lazarovu

Glumac Miloš Anđelković kaže da njegov kolega nije skidao osmeh:

- Bojan je bio najbolji komičar sa kojim sam radio. Njegova veština za improvizaciju na sceni je bila zadivljujuća. Bio je kao vulkan iz koga kuljaju ideje, šarm i duhovitost. Posle predstava okupljali smo se u bifeu i slušali njegove priče sa velikom pažnjom. Bio je neponovljiv... - rekao je Miloš.

Sahrana će biti održana sutra, 16. aprila u 12, a izjave saučešća od 11.30 na Novom Bežanijskom groblju u Beogradu, navodi se u saopštenju koje je poslato povodom smrti glumca.

Bojan Lazarov je diplomirao glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Bora Draškovića. Od 1996. godine igrao je u pozorištu, na filmu i televiziji. Bio je stalni član Malog pozorišta "Duško Radović" u Beogradu.

Na scenama Jugoslovenskog dramskog pozorišta bio je Doktor Ružić (Pučiina), Franciskus (Mnogo buke ni oko čega), Pandur (Vrat od stakla), Živojin Jevtić (Pod žrvnjem); Stranac/Sluga/Oels (Iz junačkog života građanstva), Trudoljubov (Zapisi iz podzemlja), Lucio (Drama o Mirjani i ovima oko nje), Kolja (Švabica), Sveštenik (Fedrina ljubav), Gostioničar/Opštinski delovođa/Starac (Zamak), Sluga/Grobar (Hamlet)

Ostvario je više od 40 uloga u pozorištima u Beogradu i u somborskom Narodnom pozorištu, u kojem je kao član proveo nekoliko sezona po završetku studija.

Sarađivao s većinom značajnih reditelja na ovim prostorima.

Igrao je u filmovima "Vikend s ćaletom", "Smrt čoveka na Balkanu", "Beogradski fantom", "Klopka"... i u televizijskim serijama "Državni službenik", "Tajna vinove loze", "Jutro će promeniti sve", "Urgentni centar"...

 

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija