• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

17.05.2022

08:43

ISPLIVALI DETALJI DRUGOG DELA FILMA "DARA IZ JASENOVCA" Mira Karanović u glavnoj ulozi, Gaga Antonijević sprema istorijsko remek delo!

printscreen

Kultura

ISPLIVALI DETALJI DRUGOG DELA FILMA "DARA IZ JASENOVCA" Mira Karanović u glavnoj ulozi, Gaga Antonijević sprema istorijsko remek delo!

Podeli vest

Gaga Antonijević je odlučio da u novom filmskom ostvarenju prikaže sudbinu Srba i istorijske činjenice o kojima se nije dovoljno pričalo, jer je taj zločin nad srpskim stanovništvom pokušao da se, kao i mnogi drugi, zataška.

Film "Dara iz Jasenovca" potresao je gotovo sve koje su ga gledali, a koji govori o stradanju srpskog naroda tokom perioda Drugog svetskog rata.

Sada je Gaga Antonijević odlučio da snimi drugi deo, a film će se snimati u Baru.

U drugom delu lik Dare će tumačiti Mira Karanović, a radnja se odvija 50 godina kasnije.

Foto: Printscreen

- Snimaće se u Baru, i pratiće se susret Dare i BudeNama je bila želja da tu priču zaokružimo. Sudbina te dece koja su spašena bila je tragična, a ne srećna, jer su ta deca pokrštena, rasla su  neznajući za svoju rodbinu, braću sestre. Mira Karanović igra Daru 50 godina kasnije. Mira i ja dugo sarađujemo i ona je genijalna glumica - rekao je Gaga Antonijević.

Foto: Printscreen

- Gledala sam film i dopala mi se ta intimna priča glavnih junaka. Ovaj film će biti istorijski tačna priča o kojoj se nije previše pričalo, najava neonacizma - rekla je Mira Karanović.

Foto: Printscreen

- Nisam pominjao Oluju u drugom delu jer bi mi to bio zbeg na zbeg... Istorijski nije dovoljno prikazan taj period... Film je na Miru emotivno delovao, i to je i najveći razlog zašto ona taj film radi - rekao je reditelj, a Mira nije krila oduševljenje glumicom koja je tumačila lik male Dare:

- Ona je zaista posebno dete, veoma talentovana, impresivno je da je ta devojčica ušla u priču koja je teško zamisliti. Kada gledam predstavu ili film uvek mi je važno da se emotivno povežem. 

- Događaji iz zadra nisu toliko poznati ni naučnoj javnosti a kamoli našoj. Retko ko od Srba i zna za događaje iz Zadra, osim onih koji su tamo bili. Ako vidimo da je taj grad bio podstaknut u šovinistički linč, onda vidite da čovek vrlo lako može da postane zver. 

POGLEDAJTE INFORMEROVU EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milica

pre 1 godinu

Kako moze Hrvatica koja mrzi Srbiju da glumi Daru.Vec je u svom prvom komentaru rekla kako je ona primetila za razliku od svih nas emotivnu pricu izmedju Dva lika i da ce njena uloga to da potencira.Znaci plan joj je da poentu zamaskira.

Djole

pre 1 godinu

Jok trebao si Andjelinu da angazujes jer je ona veca srpkinja od Mire! Ona je najmanje zasluzila da igra srpsku zrtvu.

zztop

pre 1 godinu

A premijerno prikazivanje u Moskvi, Putin u prvom redu, a Gaga i Bijela u zadnjem ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija