• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.06.2022

12:03

PLIVAJTE SA NAMA! Važno je deca budu bezbedna u vodi! POGLEDAJTE PREDSTAVU KOJA ĆE VAS I ZABAVITI I EDUKOVATI

swimming dad

Kultura

PLIVAJTE SA NAMA! Važno je deca budu bezbedna u vodi! POGLEDAJTE PREDSTAVU KOJA ĆE VAS I ZABAVITI I EDUKOVATI

Podeli vest

Povodom međunarodng dana Dunava, u cilju edukacije o bezbednosti u i oko vode, dečije pozorište „Teatrilo“ uz podršku EU info point Novi Sad, poklanja najmlađima dečiju lutkarsku predstavu „Plivajte sa NAMA“, u režiji Cvetin Aničić, a po motivima četiri slikovnice o plivanju autora Vladimira Anušića – Swimming Dad.

Uz ovu jedinstvenu lutkarsku predstavu u nedelju 3. jula sa početkom u 10 časova na letnjoj pozornici „Piknik“ (Ribarsko ostrvo, Novi Sad) deca će se „rashladiti“ i uz dobru zabavu dosta toga o plivanju naučiti, ali na prvom mestu da budu bezbedna i na samoj obali Dunava. Ulaz je besplatan!

Svaka prevencija, edukacija o bezbednosti dece u vodi i oko nje potencijalno može spasiti nekome život!

Foto: swimming dad

- Kontinuriana edukacija najmlađih o vodi, plivanju, pravilima ponašanja na bazenu i otvorenim vodama, daće opuštenije buduće plivače, jaču i emotivnu vezu deteta sa najvećim igralištem na svetu - vodom, kao i bezbednije, zdravije okruženje kraj bazena, reke, otvorenih voda. Zato je i lutkarska dečija predstava „Plivajte sa NAMA“ kreirana da na zanimljiv način upozna decu sa mogućnostima koje plivanje pruža, ali i sa pravilima ponašanja u i oko vode - ističe Vladimir Anušić autor slikovnica o plivanju i koncepta o plivanju Swimming Dad, dodajući da je najbitnije od svega da decu od malena učimo da budu sigurna u vodi, i da im je vodeno okruženje poznato i da se u njemu osećaju prijatno, i naravno najvažnije, kao prevencija utapanja, neželjenih povreda u blizini vode. O ovome decu i roditelje treba da edukujemo ne samo tokom leta, već svih 365 dana.

Foto: swimming dad

Za razliku od drugih dečijih lutkarskih predstava, „Plivajte sa NAMA“ je inspirisana realnim likovima, plivačima Jakovom i Petrom, a po motivima istoimene četiri slikovnice o plivanju i odrastanju čiji je autor Vladimir Anušić – Swimming Dad. 

Foto: swimming dad

- Na svima nama koji smo u dečijem okruženju je da sa decom pričamo o situacijama koje su realne kada krenu na kupanje – da ih edukujemo. Mi to radimo kroz lutkarsku predstavu „Plivajte sa NAMA“. Zato smo odlučili da povodom međunarodnog dana Dunava, deci poklonimo lutkarsku predstavu koja na duhovit način, a uz lutke Jakova i Petru i sa njihovom družinom za plivanje patkom Ratkom i majstorom za ronjenje ribicom Zlaticom, objašnjava da biti opušten u vodi je imperativ, da nema mesta strahu od vode, plivanja - rekla je Ružica Bojović, glumica i osnivač dečijeg pozorišta i škole glume Teatrilo u Novom Sadu, dodajući da će ova predstava „plivati“ po Srbiji i šire, i decu i njihove roditelje o bezbednom plivanju dodatno edukovati.

Režija i dramaturgija: Cvetin Aničić;

Igraju: Ružica Bojović i Miloš Lučić, uz unikatne lutke;

Kreatori lutaka: Monja Jovanov (kreirala lutke Jakov i Petra) i Cvetin Aničić (kreator lutaka patka Ratka i ribica Zlatica)

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija