• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. Kostić

29.07.2022

07:00

CVEJU SAM VODIO I NA MEDENI MESEC! Irfan Mensur slomljen nakon smrti najboljeg prijatelja!

printscreen

Kultura

CVEJU SAM VODIO I NA MEDENI MESEC! Irfan Mensur slomljen nakon smrti najboljeg prijatelja!

Podeli vest

Irfan Mensur ne može da prihvati da njegovog najboljeg prijatelja Branka Cvejića više nema

Poznati glumac potresen je smrću čuvenog Baneta Bumbara iz serije "Grlom u jagode", koji je preminuo u utorak u Kliničkom centru Srbije u 75. godini posle kraće bolesti.

Foto: printscreen

Branko Cvejić, glumac

Svuda zajedno

Irfan kaže da su on i Cvejić bili nerazdvojni i da ga je čak vodio na medeni mesec!
- Nekoliko dana pošto smo se moja prva supruga Ljiljana Perović i ja venčali, sve troje smo sedeli u bifeu Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Ljilja i ja smo se dogovarali gde ćemo na medeni mesec i odlučili smo da to bude Venecija. U tom trenutku je Cveja samo dobacio: "Idem i ja sa vama!" Odmah sam mu odgovorio da može. Eto, tako je i on išao sa nama na medeni mesec u Veneciju - priča Irfan za Informer i dodaje da je njihovo drugarstvo trajalo punih pet decenija:

Za pedeset godina druženja nikada se nismo posvađali, ni privatno, ni poslovno

- Kad sam došao u JDP, upoznao sam jednu pravu lafčinu - Cveju! Bio je neposredan, ali gospodin po ponašanju i oblačenju. Za tih pedeset godina druženja nikada se nismo posvađali, ni privatno, ni poslovno.

Foto: Novak Đurović

Beskrajno mu nedostaje Branko Cvejić... Irfan Mensur

Irfan ostao bez tri prijatelja

Irfan Mensur je u proteklih godinu i po dana ostao bez trojice dobrih prijatelja. Vlasta Velisavljević i Lane Gutović preminuli su prošle godine od posledica koronavirusa, a Branko Cvejić je umro u utorak zbog komplikacija koje su usledile posle operacije debelog creva. Svi su bili članovi Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Irfan kaže da je pozorište bilo njihova druga kuća i mesto najdražih sastanaka.
- Skoro svaki dan smo pili piće i kafu u bifeu JDP-a. Živeli smo u pozorištu. Znali smo tačno u koliko sati ko dolazi u bife. Često bismo posle neke predstave zaglavili do kasno u noć i kada kelner kaže: "Cvejo, telefon za vas", znali smo da ga zove supruga Vesna. Ona je samo proveravala da li je sve u redu, nikada mu nije ništa prebacivala. Bila je to velika ljubav - priča Mensur.

Poslednji susret

Tu gde su počeli druženje, Irfan i Branko su ga i završili. Poslednje zajedničko piće su popili baš u čuvenom bifeu.

Kad smo poslednji put pili piće, nije imao nikakve tegobe, delovao mi je dobro

- Dva dana pre nego što je Cveja primljen u bolnicu, pozvao me je i rekao: "Ajmo u bife da popijemo piće, nismo se videli nekoliko dana." Razgovarali smo o poslu. Zafrkavali smo se da smo karijere počeli pod stare dane, jer nam je bilo zabavnije da radimo nego da sedimo kod kuće. Tada nije osećao nikakve tegobe i ništa nije ukazivalo na to da će mu dva dana kasnije pozliti - kaže Irfan.
Komemoracija Branku Cvejiću biće održana u septembru u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.
 

Isidora: Mnogo
sam ga zavolela

Glumica Isidora Građanin kaže da je tokom snimanja serije "Junaci našeg doba" zavolela Branka Cvejića, koji je igrao njenog dedu Arsenija Čičanovića.
- Kada smo snimali scene u stanu Čičanovića, delovalo mi je kao da smo Branko i ja prava porodica. Delio je sa nama, mlađim kolegama, brojne priče iz svoje karijere. Pričao nam je o glumcima koji nisu među nama, a sada im se pridružio na nebu. Mnogo sam ga zavolela - kaže Isidora za Informer.

 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Magazin

Džet set

Srbija