• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M.K

17.08.2022

20:01

ZAVRŠEN FESTIVAL FILMSKOG SCENARIJA U VRNJAČKOJ BANJI: Prva nagrada za film „Nebesa“ Srđana Dragojevića

Private

Kultura

ZAVRŠEN FESTIVAL FILMSKOG SCENARIJA U VRNJAČKOJ BANJI: Prva nagrada za film „Nebesa“ Srđana Dragojevića

Podeli vest

Na prepunoj letnjoj sceni „Bata Stojković“ u Vrnjačkoj Banji, svečano i uz projekciju filma „Leto kada sam naučila da letim“, zatvoren je ovogodišnji 46. Festival filmskog scenarija

Za pomenuti film scenaristkinja Ljubica Luković osvojila je drugu nagradu žirija. Treću nagradu osvojio je film „Zlatni dečko“ po scenariju Vuka Ršumovića, Alekse Ršumovića i Ognjena Jankovića, a prvu i najvažniju nagradu festivala dobio je film „Nebesa“ scenariste i reditelja Srđana Dragojevića, koji je prikazan nekoliko sati ranije u bioskopu Vrnjačka Banja.

Foto: Private

Kao svojevrsan znak zahvalnosti vernoj publici, nakon svečanog zatvaranja u amfiteatru „Bata Stojković“, nešto niže, na Trgu Kulture upriličeno je i boemsko veče „Nagrađenima u čast“. Zahvaljujući organizatorima festivala, gradu domaćinu i divnim posetiocima, čitav ovaj centralni banjski trg se na jedno veče pretvorio u pravu, ali veliku, srpsku kafanu, u kojoj su glumačke zvezde naših filmova i serija izvodile čuvene numere iz domaćih filmova, a kasnije i kafanske pesme, sevdalinke i sveukupno repertoar koji bi se slobodno mogao nazvati „bomskim evergrinom.“

Foto: Private

Dodeljene su još i novoustanovljena nagrada „Marko Živić“ za najbolju mladu glumicu Danici Grubački za ulogu u filmu „Porno priča“ , kao i nagrada publike Jedini pravi“ za film „Ala je lep ovaj svet“ Andreju Šepetkovskom. Obe nagrade je uručio uvek Andrija Milošević uz pomoć voditeljskog para koji su činili Mirka Vasiljević i Miljan Prljeta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija