• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S.K

15.11.2022

07:31

GLUMAC GODINAMA ĆUTAO DA MU JE KOLEGA TEŠKO BOLESTAN! TIKA: Gaga je tražio od mene da krijem da umire!

Kultura

GLUMAC GODINAMA ĆUTAO DA MU JE KOLEGA TEŠKO BOLESTAN! TIKA: Gaga je tražio od mene da krijem da umire!

Podeli vest

Na snimanju filma "Turneja" Gagi je bilo loše i tražio je da ga krišom odvedem u bolnicu * Lekar mu je rekao da mora da ostane da leži jer može da se desi najgore. On je to odbio i rekao mi da nikome ne kažem ni reč, priča Tihomir Stanić


Gaga Nikolić je tražio od mene da krijem da umire, priča Tihomir Stanić (61). Slavni glumac je s pokojnim kolegom Draganom Nikolićem 2008. godine snimao film "Turneja". Tika je još tada saznao da je Gaga teško bolestan, ali na njegovo insistiranje o tome je ćutao godinama.

- Jedne noći posle snimanja Dragan me je zamolio da ga odvedem kod lekara kad cela ekipa zaspi. Ušao sam oko pola tri noću u njegovu sobu, čekao me je spreman i otišli smo do bolnice u Prijedoru. Bilo mu je baš loše... Lekar mu je rekao da mora da ostane da leži u bolnici jer može da se desi najgore... - priča Tihomir.

Nikolić je tada rekao Staniću da izađe iz ordinacije.

- Gaga je izašao posle 15 minuta i rekao mi je da je sve u redu i da nikome ne kažem ni reč da smo išli u bolnicu. Ujutru na snimanju bio je najvedriji i najveseliji, pričao je viceve i celu ekipu držao na okupu. Do kraja snimanja filma niko nije primetio da je bolestan, a ja o ovome nikada nisam pričao dok je bio živ - priča Tika o Gagi, koji je 2016. preminuo od raka debelog creva.

Jovana je super

Tihomir je otad postao jedan od najzaposlenijih glumaca, a zapaženije uloge imao je u serijama "Ubice mog oca", "Klan" i "Kamiondžije d. o. o" i najnovijem špijunskom trileru "Vera".

Foto: Printscreen You Tube

Dragan Nikolić
Vratio samopouzdanje
Hteo sam da odustanem od glume, ali mi je uloga u "Ubicama mog oca" vratila samopouzdanje
Tihomir Stanić

- Ponekad, kad hoću da iznerviram neke prijatelje i kolege, kažem sledeće: "Ne igram u mnogo ostvarenja, već igram zapaženo. Drugi igraju više od mene, ali nije tako zapaženo" - priča glumac, koji je trenutno aktuelan zbog uloge vojvode Koste Pećanca u filmu "Vera".

Stanić kaže da je oduševljen kako je Jovana Stojiljković odigrala srpsku Matu Hari:

- Jovana je fantastično odigrala ulogu Vere. Boleo me je stomak od uzbuđenja kad sam odgledao film!

Nikad na kastingu

Uprkos velikim uspesima, Stanić je imao veliku krizu. Razmišljao je čak i da odustane od glume, ali mu je uloga inspektora Predraga Marjanovića u seriji "Ubice mog oca" vratila samopouzdanje.

- Pre snimanja "Ubica" bio sam u jednoj teškoj životnoj i emotivnoj fazi i mislio sam da se uopšte neću baviti glumom. U međuvremenu su mi dva brata umrla u kratkom periodu. Potpuno sam izgubio veru u sebe i optuživao se za neke stvari za koje nisam bio kriv. Onda mi je uloga u seriji "Ubice moga oca" vratila samopouzdanje. Zahvalan sam ljudima koji su mi pružili priliku da se vratim u profesiju - ispričao je Tika u emisiji "Vikend na K1" i dodao da za tu ulogu čak nije tražio honorar:

Foto: Printscreen You Tube/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Tihomir Stanić
Nervira kolege
Kad hoću da iznerviram kolege, kažem im: "Ne igram u mnogo ostvarenja, već igram zapaženo. Drugi igraju više od mene, ali nije tako zapaženo"
Tihomir Stanić

- Ulogu sam prihvatio odmah i bezuslovno, što znači da nije trebalo ništa da mi plate. A onda su me zvali na kasting. Nikada u životu nisam išao na kasting i nisam hteo da idem. To je potpuno normalno i svuda je u svetu tako, ali ja nisam navikao, ceo život sam igrao samo onda kad me pozovu. Nikad nisam tražio posao, ni kada mi je bilo najteže. Odbio sam da idem na kasting i onda su mi rekli da me reditelj (Gaga Antonijević, prim. aut.) ne zna jer je živeo u Americi. Rekao sam: "Neka radi sa onima koje zna", odgovorili su mi: "Ništa, hvala, doviđenja" i onda sam izgubio tu ulogu... Bilo mi je žao. Posle desetak dana zvali su me opet i pitali da li bi samo razgovarao s rediteljem, što sam normalno prihvatio. Pitao me je da li mogu da oslabim pet kilograma za deset dana. Uspeo sam da smršam i počeo da snimam "Ubice", u kojima igram već šest sezona.

Deca me zovu Žića, a žene Marjanović

Tihomir Stanić kaže da ga često zovu Žića i Marjanović, po likovima koje igra u serijama "Kamiondžije d. o. o" i "Ubice mog oca":

- Deca i mladi, kada me sretnu, zovu me Žića, a žene me vole kao inspektora Marjanovića, i to mi se sviđa. Uopšte nisam bio za to da igram u "Kamiondžijama" jer ne umem da vozim. Međutim, Nenad Jezdić je rekao da treba da glumim i drago mi je što sam prihvatio, jer je ta serija jedna od najgledanijih. Uveliko pripremamo i četvrtu sezonu!

BONUS VIDEO: 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Magazin

Džet set

Srbija