• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

27.02.2023

07:20

GREŠKOM SU MI STAVILI BOMBU ISPOD KOLA! Boris Isaković o nesreći koja je mogla da ga košta života!

TANJUG/FILIP KRAINCANIC

Kultura

GREŠKOM SU MI STAVILI BOMBU ISPOD KOLA! Boris Isaković o nesreći koja je mogla da ga košta života!

Podeli vest

Posle skoro 13 godina ćutanja, glumac Boris Isaković otkrio je da je 23. juna 2010. doživeo pravu dramu na parkingu ispred zgrade u Novom Sadu, kad je eksplodirala bomba koja je bila postavljena ispod suvozačevog mesta.

- Tog dana je trebalo da iz Novog Sada odem u Beograd na probu jedne predstave. Sa suprugom Jasnom Đuričić dogovorio sam se da i ona krene sa mnom i da je usput ostavim u Rumi, kod njene majke. Međutim, zbog obaveza nije krenula sa mnom, tako da sam samo ja ušao u automobil. Kad sam ga upalio i krenuo u rikverc, čuo sam eksploziju! Nisam znao šta me je snašlo... Sećam se da su mi se geleri zabili u telo i da je ubrzo došla Hitna pomoć i prevezla me u bolnicu - priča Boris i dodaje da ni u najluđim snovima nije mogao da pretpostavi da mu neko želi smrt:

Foto: Printscreen You Tube

Boris Isaković, glumac

- Posle mesec dana od incidenta saznao sam da je neki čovek uzeo mito kako bih ja primio jednog momka na glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu!?! Ironija je što te godine nisam ja primao klasu na fakultetu, nego moja supruga. Obrlatili su tog čoveka, uzeli su mu nekoliko hiljada evra i obećali mu da će njegov poznanik proći prijemni. Zbog tuđe gluposti i greške mogao sam da ostanem bez glave!

Osećao sam se kao u grobu
dok sam glumio Miloševića

Boris je veliku pažnju privukao 2021. ulogom bivšeg predsednika Slobodana Miloševića u seriji "Porodica".
- Kad su mi stavljali silikonsku masku na lice kako bih što više ličio na Slobu, imao sam osećaj kao da sam u grobu. Oči prekrivene, totalni mrak, nisam mogao da pomeram lice, ni da dišem. Bez obzira na sve, bilo mi je zanimljivo da igram taj lik, naročito dok sam čitao transkripta njegovih razgovora sa Mirom Marković. Milošević je bio duhovit i to me je privuklo da ga glumim - kaže Isaković. 

Isaković kaže da mu je laknulo kada je uhapšen čovek koji je postavio bombu ispod njegovog automobila.

- Laknulo mi je kada su mi javili da je uhapšen i da je odbačena sumnja da sam primio mito. Sve do njegovog hapšenja stalno sam se pitao zbog čega neko hoće da mi naudi... Kada se sve završilo, plakao sam na sav glas, jer sam bio pod velikim stresom i nekako sam to morao da izbacim iz sebe - ispričao je glumac u emisiji "TV lica, kao sav normalan svet".

Policija je 23. avgusta 2010. uhapsila Novosađanina I. M., koji je optužen za postavljanje bombe i pokušaj ubistva glumca Borisa Isakovića. On je godinu dana kasnije pred Višim sudom u Novom Sadu osuđen na kaznu zatvora od šest godina.

Često sanjam Glogovca

Foto: Marija Janković

Nebojša Glogovac, glumac

Boris Isaković kaže da često sanja kolegu Nebojšu Glogovca, koji je preminuo u februaru 2018.

- Otkako je umro, često mi dolazi u san. Svaki put su to lepi snovi. Sve ovo vreme koliko ga nema, imam utisak da je živ... Ni rođenog oca, ni dedu ne sanjam toliko kao njega. I danas, svaki put kad igram predstavu u JDP-u, odem do njegovog ormarića, javim mu se i pričam s njim... - priča Boris i priseća se njihovog poslednjeg susreta:

- Bio je to decembar 2017. Radili smo probu za predstavu "Otac". Padala je kišica, a on je došao motorom. Izašao sam iz pozorišta, a Glogi me u tom trenutku pitao: "Ej, Isakoviću, je l' imaš neku papirnatu maramicu da obrišem sedište od motora, da ne nakvasim dupe?" Rekao sam mu da imam i to su bile naše poslednje reči... Nakon toga je saznao da je teško bolestan.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Priština ubija dijalog!
Politika

Priština ubija dijalog!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da Priština ubija dijalog, kao i da je glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi u sredu u Briselu odbio da razgovara o svim temama.

03.07.2024

12:27

'Ne obmanjujte javnost' - Vučić upitao crnogorsko rukovodstvo: Da li je rezolucija o Jasenovcu bila moja ideja?
Politika

'Ne obmanjujte javnost' - Vučić upitao crnogorsko rukovodstvo: Da li je rezolucija o Jasenovcu bila moja ideja?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ljudi iz crnogorskog rukovodstva govore stranim predstavnicima da je rezolucija o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu doneta pod pritiskom Beograda i upitao predsednika Crne Gore i predsednika Vlade te zemlje da li ih je ikada pozvao telefonom da vrši pritisak na njih i da li je ta rezolucija bila njegova ideja.

03.07.2024

12:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija