• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2023

14:31

IZLAZI DOKUMENTARNI FILM O GRUU! Biće objavljeni do sada neviđeni snimci! OGLASILI SE AUTORI

Novak Đurović

Kultura

IZLAZI DOKUMENTARNI FILM O GRUU! Biće objavljeni do sada neviđeni snimci! OGLASILI SE AUTORI

Podeli vest

Dugometražni dokumentarac "Gru tu je” o domaćoj legendi i pioniru repa u Srbiji uskoro će ugledati svetlost dana, a danas na rođendan preminulog muzičara objavljen je i zvaničan trejler.

Posle snimanja više od 10 sati razgovora sa preko 40 sagovornika iz raznih sfera društva od muzike do sporta mnogi će biti iznenađeni brojnim detaljima iz života i rada Dalibora Andonova Grua (1973-2019) koji je udario temelje repa u Srbiji.

- Muzičar koji je rođen u Dimitrovgradu, a živeo u Beogradu, bio je pionir rep i hip-hop muzike na prostorima cele bivše Jugoslavije, iako se država u to vreme već raspala - navode autori filma Bojan Vinulović i Rennè Miskolci.

Foto: Informer

Mesto na kom je poginuo Gru

Javnost će uskoro biti obaveštena o  datumu premijere dokumentarnog filma "Gru tu je".

Publika će u filmu videti i retke snimke koji su svedočanstvo i o tome kako je beogradska scena išla u korak sa svetom i u najgorim vremenima rata i sankcija.

- Sve što ćete videti obuhvatiće biografiju, ali i celu eru muzike, priču o duhu Beograda, rađanju rep kulture i razgranavanju scene koja je u najtežim vremenima mogla da parira mnogima na svetskom nivou po izrazu, zvuku i porukama koje se šalju - istakao je tandem autora.

Oni veruju da će pojedini sagovornici za auditorijum biti iznenađenje i da će ovaj film zaokružiti priču o Gruu i zacementirati njegov status kao utemeljivača i "tate repa".

- I sami smo se iznenadili kada smo videli kakvi su se VHS snimci ipak pronašli na različitim stranama, ali pronašli su svoj put do digitalizacije i to će biti završni deo ove slagalice o Gruu - zaključili su Bojan Vinulović i Rennè Miskolci.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grutuje (@grutuje)

 

       Trejler za dokumentarac "Gru tu je"

Sad već tradicionalno na današnji dan na Kopaoniku u podne se okupljaju skijaši, borderi za memorijalni spust u Daliborovo ime, da ga "pozdrave" sa njegove omiljene staze i da se spuste još jednom za njega, “sa njim”.

Podsetimo, reper Dalibor Andonov Gru, nažalost tragično je nastradao 9. septembra 2019. godine u Zemunu nakon što je prilikom vožnje kajta upao u vodu.

Veoma je voleo ekstremne sportove, čemu je posvetio pesmu i video spot “Adrenalin džanki”.

Tokom muzičke karijere Gru je snimio četiri studijska albuma - “Da li imaš pravo” (Jugodisk, 1995), “Gru2” (Komuna, 1996), “Vetrenjače” (Centroscena, 1999) i “Beogard” (City Records, 2003).

Imao je velike hitove kao “Biću tu”, “5ak”, “Srce”, “Dosta mi je svega”, a oprobao se i kao glumac u nezavisnom filmu “Dorćol – Menhetn” (2000), takodje sada pokojne autorke i književnice Isidore Bjelice.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija