• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer/D. I.

20.04.2023

09:21

BIKOVIĆ UŠAO U ISTORIJU SVETSKOG FILMA! Miloš i u Srbiji postigao nešto što niko nije!

Foto Promo

Kultura

BIKOVIĆ UŠAO U ISTORIJU SVETSKOG FILMA! Miloš i u Srbiji postigao nešto što niko nije!

Podeli vest

Najangažovaniji srpski glumac Miloš Biković drugi put je ušao u istoriju svetskog filma, ovoga puta s filmom "Izazov", a prvi put s ostvarenjem "Sluga". Osim filmskog uspeha, Miloš ulazi u istoriju i kada je reč o pozorištu.

Naime, pre svog 34. rođendana Miloš je postao prvak Beogradskog dramskog pozorišta. Sa 31 godinom primljen je za stalnog člana ansambla na Crvenom krstu, a novi upravnik Jug Radivojević ubrzo mu je dodelio status prvaka kuće.

Foto: Miloš Rafailović

Glumac ostvario neverovatan uspeh... Miloš s devojkom Ivanom

- Miloš je status zaslužio brojem nagrada u Srbiji i Rusiji. On nema veliki broj premijera kao neke njegove druge kolege, ali svaka predstava s njim na repertoaru igra se na kartu više - kaže Radivojević.

Foto: Beta

Jug Radivojević, upravnik Beogradskog Dramskog pozorišta

Dosad je najmlađi umetnik sa ovim statusom bio Igor Đorđević, koji je sa 34 godine stekao status prvaka Narodnog pozorišta. To ipak ne donosi materijalnu satisfakciju glumcima, za razliku od opere i baleta. Plata glumačkog prvaka je oko 80.000 dinara. Miloš sada u pozorištu ceo mesec igra novi pozorišni hit "Laž", a u domaće bioskope stiglo je i novo ostvarenje "Izazov", prvo koje je snimano u svemiru.

Foto: Foto Promo

Julija Peresild i Miloš Biković

- Igram hirurga koji ima zadatak da poleti u svemir i operiše povređenog kosmonauta. On se sprema da poleti i glavni kandidat ode u kosmos, ali na kraju on to ne uradi. Nisam leteo, ali prošao sam obuku za kosmonauta. Zašto ne poleti i šta se tu desilo, možete videti u filmu koji će od 20. aprila biti u bioskopima širom Srbije. Eto, srpski gledaoci će imati priliku da istovremeno s ruskim - ekskluzivno, prvi na svetu, gledaju ovaj film i prisustvuju stvaranju istorije - izjavio je glumac.

Ime Miloša Bikovića, podsetimo, upisano je zlatnim slovima u istoriju ruskog filma. Film "Sluga", snimljen 2019. godine, u kojem tumači glavnu ulogu, najgledanija je komedija svih vremena u Rusiji - pogledalo ju je više od 11 miliona ljudi, i zaradio je 3,4 milijarde rubalja. Krajem godine stiže i drugi deo te priče.

- Snimaćemo film "Južni vetar" i još jednu sezonu serije. Fanovi su zaslužili da vide i treći čin te priče i da se oprostimo od nje. Klim Šipenko i ja smo imali sreću da uđemo u istoriju svaki put kad radimo zajedno. Film "Sluga" je postao najgledaniji u istoriji, a sad smo snimili i film u kosmosu. Radićemo "Slugu 2" i mislim da će krajem godine biti spreman za bioskope. U Srbiji me očekuje snimanje dva nova domaća filma - kazao je Miloš Biković nedavno. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija