• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.05.2023

20:15

"ČUVAR JE S NJIMA, BAR NISU SAMI..." Žarko Laušević objavio pesmu o tragično stradaloj deci!

Kultura

"ČUVAR JE S NJIMA, BAR NISU SAMI..." Žarko Laušević objavio pesmu o tragično stradaloj deci!

Podeli vest

Glumac Žarko Laušević, kao i celokupna javnost, potresen je tragedijom koja se dogodila u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je naoružani K.K. (13) ubio osmoro đaka i portira, a ranio nastavnicu istorije i šestoro drugova.

Žarko je nastradalima posvetio pesmu koju je objavio na društvenoj mreži Instagram uz poruku: "Probudimo se! Zbog njih! Čuvaj ih, bože!".

Foto: Informer

"Stomak se steže u bol nesnosan,

Nedostaje malenih duša osam,

Ko će ih čuvati u večnoj tami,

Čuvar je s njima, bar nisu sami,

 

Sedim, kroz suze gledam u krevet,

Nedostaje nam života devet,

Tuga i bol na trgu cveća,

umesto ruža, buketi sveća

 

U školi na vrhu Cvetnog trga

danas u dvorištu stanuje tuga"

 

Podsetimo, velika tragedija dogodila se juče oko 8.40 časova kada je maloletnik K. K. (13) učenik sedmog razreda ubio 8 učenika ove škole i radnika obezbeđenja a ranio 6 đaka i nastavnicu istorije.

Dečak je sam pozvao policiju i rekao sta je uradio. Odmah je uhapšen, a nakon toga su privedeni i njegovi otac i majka.

K. K. je pištolj uzeo od oca, iz sefa.

Kako je do detalja objasnio načelnik beogradske policije Veselin Milić, maloletni K. K. je mesec dana planirano za izvršenje. K. K. je u dužem vremenu to planirao, motiv nije saopštio. Vatreno oružje uzeo je iz očevog stana i doneo sa četiri molotovljeva koktela.

Otac dečaka V. K. je uhapšen juče. Ministar policije Bratislav Gašić je naveo kako je otac dečaka izjavio da su oba pištolja bila zaključana u sefu pod šfrom, ali očigledno da je dete imalo šifru.

Povređena deca nalaze se u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj i u Urgentnom centru UKC Srbije. Dvoje dece je ugroženo: devojčica koja je pogođena u glavu i koja je operisana, i dečak koji je u UC.

Zbog ove tragedije proglašena je trodnevna žalost od petka, 5. maja do nedelje, 7. maja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Da li imaju neku vrjednost stihovi nekoga tko je lisio zivota dvoje ljudi ? Nemaju. Ali kao sto vidimo u Srbiji je to moguce .

zoran

pre 1 godinu

... on je ubica dvoje ljudi, bio pijandura! ... nažalost, propali glumac i idol!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija