• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

12.05.2023

09:00

"MALA NEVESTA" JE IMALA 2.224 EPIZODE, A "IGRA SUDBINE" ĆE IMATI VIŠE! Burovac: U seriju bih voleo da dovedem Roberta De Nira i ovu holivudsku lepoticu!

Nebojša Babić

Kultura

"MALA NEVESTA" JE IMALA 2.224 EPIZODE, A "IGRA SUDBINE" ĆE IMATI VIŠE! Burovac: U seriju bih voleo da dovedem Roberta De Nira i ovu holivudsku lepoticu!

Podeli vest

U razgovoru sa Nikolom, između ostalog, osvrnuli smo se na njegovu saradnju sa glumicom Sekom Sablić i filmu "Poslednji strelac" čije snimanje počinje ovog leta, a u kojem će glavnu ulogu tumačiti Ljubomir Bandović.

Producent Nikola Burovac u intervjuu za portal Informer otkriva da će hit serija "Igra sudbine" po broju epizoda nadmašiti čuvenu indijsku seriju "Mala nevesta".

U našem razgovoru osvrnuli smo se i na njegovu saradnju sa glumicom Sekom Sablić, filmu "Poslednji strelac" čije snimanje počinje ovog leta, a u kojem će glavnu ulogu tumačiti Ljubomir Bandović.

Nikola nam je otkrio i koje svetske zvezde bi voleo da dovede u Srbiju i glume u nekoj njegovoj seriji ili filmu.

Serija "Igra sudbine" prikazuje se uspešno već skoro tri godine. Od treće sezone ušli ste u taj projekat kao producent. Šta vam je bio izazov da prihvatite rad na toj telenoveli? 

- Izazov je bio ući u nešto nepoznato u tom trenutku i u jedan sistem koji je funkcionisao na svoj način i po nekim svojim pravilima. Onda kad postaneš čelni čovek te serije, naravno, unosiš svoju energiju, svoje ideje i drugi vid funkcionisanja što se na našu sreću pokazalo kao uspešno i ispravno. Ono što je od prvog trenutka bilo jasno, barem meni kao producentu, je da su svi glumci koji su nosioci serije i privatno jako dobri prijatelji. Drže se jedni uz druge, pomažu se i funkcionišu kao porodica. To se poklopilo i sa mojim načelima i zaista smo posle kratkog vremena počeli da funkcionišemo kao jedno. 

Foto: Nebojša Babić

Nikola Burovac

Zbog čega je ta serija toliko uspešna a gledanost za njom ne jenjava svih ovih godina? 

- Uparvo zbog ekipe koja radi na toj seriji. To je sistem koji broji oko 200 ljudi i svi funkcionišu besprekorno. Naravno, bez dobrog scenarija, režije i produkcije nema dobrog projekta. Glumci i ta energija koju oni razmenjuju na snimanjima je prelepa, vredno se radi, sve je ispunjeno smehom i svi se raduju svakom novom snimajućem danu.

Foto: printscreen

Deo ekipe serije "Igra sudbina"

Da li planirate da oborite rekord po broju epizoda serije "Mala nevesta"  koja je imala 2.245 epizoda? 

- Njihovih 2.245 epizoda od 20 minuta je kao naših 1.100, tako da ćemo po tome sigurno premašiti kompletno trajanje serije, ako ne i broj epizoda. Sa ponosom mogu da kažem da je ovo već najdugovečnija serija u ovom delu Evrope. Sigurno ćemo je gledati i narednih godina jer je njena snaga ta što je publika voli, na zavidnom je nivou i dalje je vodeća po gledanosti.

Sa Sekom Sablić sarađivali ste u seriji "Tri muškarca i tetka" i sitkomu "Na kafi sa Sekom Sablić". Kakva izgleda saradanja sa jednom od naših najvećih glumica?

- Seka je veliki profesionalac, improvizator, ali i štreber. Kao što je i sama rekla: "Ne možeš ni improvizovati ako nisi dobro naučio tekst". Dopala joj se ideja za snimanje sitkoma "Na kafi sa..." i bila je srećna što  je radila sa Zoranom Cvijanovićem. Uživali su u snimanju, pričali su dogovoštine, radili intervjue sa svojim kolegama i istaknutim ljudima iz javnog života. Uživali smo u procesu, brzo je proteklo snimanje, u harmoiniji i bez ikakvih tenzija. Gledaoci vole ovu emisiju i radujem se što smo napravili ovaj projekat sa Sekom koja je izvanredna i privatno i profesionalno.

Foto: Estock - Časlav Vukojičić

Seka Sablić

Dokle ste stigli sa serijom "Korak po korak" koja je rađena po uzoru na špansku seriju "Un paso adelante"? Ko od glumaca igra u njoj?

- Završili smo snimanje, a od kraja maja kreće njeno emitovanje. To će biti jedna lepa, uzbudljiva, muzičko-plesna serija. U njoj igraju Žarko Stepanov, Arsenije Tubić, Helena Petrović i Mina Milićević. 

Na leto počinjete snimanje filma "Poslednji strelac" sa Ljubom Bandovićem u glavnoj ulozi. O čemu se radi u tom trileru?

- "Poslednji strelac" je akcioni triler sa jakom dramskom pričom našeg glavnog junaka inspektora Kuruzovića kojeg igra Ljubomir Bandović. Nakon smrti voljene supruge uviđa besmisao svog života, provodi dane sa svojim jazavičarem Čedom, čita knjige, sve do trenutka kada se pojavi njegov arhineprijatelj Atanasije, (Duško Jakšić), poznati balkanski kriminalac koji je umešan u ubistvo supruge Kuruzovića. Tu počinje akcija koju predvodi Baltazarević (Miloš Timotijević). "Poslednji strelac" biće film koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, o kojem će se dugo pričati i koji će sigurno zauzeti mesto kultnog filma u srpskoj kinematografiji. Po mojoj ideji, scenario za film napisao je naš istaknuti romanopisac Branislav Janković iz Niša, dok režiju potpisuje Goran Nikolić, mladi reditelj, koji je radio nagrađivani film "Heroji". 

Foto: Printscreen You Tube/RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Ljubomir Ljuba Bandović

Radili ste muziku za pesmu "Rumba". Kako je došlo do toga da napravite saradnju između Zejne Murkić i svetski poznatog benda "Džipsi Kings"? 

- "Rumba" je odlično prošla kod publike, a frontmen "Džipsija" Andre Rejes je veoma pozitivno odreagovao na pesmu i Zejninu izvedbu. S obzirom na to da smo Darko Dimitrov i ja već nekoliko godina u kontaktu sa menadžmentom čuvene grupe, poslali smo upit o saradnji. Odgovor je pozitivan i čekamo da uđemo u realizaciju.

Sa kojom svetskom zvezdom biste voleli da sarađujete i dovedete je u Srbiju da igra u nekoj vašoj seriji ili filmu?

- To je neko sigurno od starije garde poput Roberta De Nira, Mea Gibsona i Melani Grifit... Uveren sam da ćemo u budućnosti ostvariti saradnju sa nekim od zvučnih evropskih i svetskih imena.

Foto: AP Images

Robert, Melani, Mel - Velike holivudske zvezde

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Magazin

Džet set

Srbija