• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

30.06.2023

07:00

(FOTO) Učila sam Laneta da glumi ženu! Lidija Vukićević otkrila detalje sa snimanja hit filma!

Instagram/printskrin

Kultura

(FOTO) Učila sam Laneta da glumi ženu! Lidija Vukićević otkrila detalje sa snimanja hit filma!

Podeli vest

Gledaoci se već 35 godina smeju scenama u kojima legendarni Lane Gutović igra muškarca prerušenog u ženu.

Lidija Vukićević učila je Laneta Gutovića da glumi ženu u filmu "Špijun na štiklama" reditelja Milana Jelića!

Ovu kultnu komediju, koja je postigla ogroman uspeh još davne 1988. godine, danas možete da pogledate na Informer televiziji.

Foto: Printscreen/Informer TV

Lane Gutović u komediji "Špijun na štiklama"

Gledaoci se već 35 godina smeju scenama u kojima legendarni Lane Gutović igra muškarca prerušenog u ženu. Lidija za Informer priča da ima samo lepe uspomene sa snimanja ove komedije, a posebno drage su joj zajedničke scene sa Narcisom Zec, koju je igrao Lane.

- On je bio savršen za tu ulogu! Znao je da koketira i uopšte se nije stideo da nosi haljine i ženske cipele i da se šminka! Sećam se da smo mu Mira Furlan i ja pomagale u odabiru odevnih kombinacija i on je prihvatao sve sugestije. Šminku su mu radili ljudi koji su se time profesionalno bavili, a nas dve smo mu pomagale oko garderobe i učile smo ga kako da hoda u štiklama - priča Lidija za Informer i dodaje da je sa Lanetom bilo pravo uživanje sarađivati:

Foto: Printscreen/Informer TV

Lane Gutović u ulozi Narcise Zec u filmu "Špijun na štiklama"

- Bilo nam je divno na snimanju! Lane je, kao i uvek, bio fantastičan i činio je sve da nam ulepša svaki dan na setu. Bio je duhovit, šalio se i na tuđ i na svoj račun, sve nas je zasmejavao!

Foto: Printscreen/Informer TV

Mira Furlan, Lidija Vukićević i Lane Gutović u filmu "Špijun na štiklama"

Čuvena Violeta Popadić iz serije "Bolji život" ništa manje lepe reči nema ni za Milenu Dravić, koja je u filmu glumila direktorku diskografske kuće Livadinku Kukurić, ali i za Evu Ras, koja je igrala čistačicu.

- S Milenom nisam imala zajedničkih scena, ali smo se družile u šminkernici. Evu Ras sam baš tada upoznala. Imam samo reči hvale za sve te ljude, mnogo mi je drago što sam imala priliku da sarađujem sa njima - kaže glumica.

Foto: Printscreen/Informer TV

Milena Dravić i Velimir Bata Živojinović u filmu "Špijun na štiklama"

Glavne uloge u filmu "Špijun na štiklama" igrali su Milena Dravić, Lane Gutović, Mira Furlan, Milan Štrljić, Boris Dvornik, Velimir Bata Živojinović, a kao specijalni gosti pojavili su se Zorica Brunclik, Mira Kosovka i Boris Novković.

Foto: Printscreen/Informer TV

Mira Kosovka, Milan Štrljić i Mira Furlan u filmu "Špijun na štiklama"

 

Snimanje drugog dela prekinuto zbog smrti Milene Dravić

Snimanje drugog dela "Špijuna na štiklama" prekinuto je zbog smrti Milene Dravić! Pre nekoliko godina producenti su odlučili da snime nastavak hit komedije u kojem bi glavne uloge ponovo tumačili Milena Dravić i Lane Gutović, ali se od projekta odustalo kada je slavna glumica preminula.
- I Milena i Lane su s oduševljenjem prihvatili da se nađu u nastavku. Lane je čak imao ideju i kakav bi ženski kostim mogao da nosi u drugom delu. Imali smo i spisak estradnih zvezda koje smo hteli da zovemo da gostuju. Nažalost, od svega se odustalo kada je Milena preminula 2018. - priča izvor za Informer.
Drugi deo hit filma svojevremeno je najavljivao i sam Lane Gutović, koji je preminuo 2021. godine.
- Pregovaramo o početku snimanja drugog dela filma "Špijun na štiklama" sa Milenom Dravić. Nadam se da ćemo uspeti da realizujemo tu ideju - izjavio je slavni glumac pre nekoliko godina.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija