• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/D. I.

02.07.2023

14:49

Mlada Irina Ognjević osvojila prvo mesto u Rumuniji! Pobeđuje na svim takmičenjima, ali joj je za dalje učešće potrebna pomoć! (VIDEO)

Privatna arhiva

Kultura

Mlada Irina Ognjević osvojila prvo mesto u Rumuniji! Pobeđuje na svim takmičenjima, ali joj je za dalje učešće potrebna pomoć! (VIDEO)

Podeli vest

Irina Ognjević kojoj je samo 11 godina, pobedila je na "The Golden Bear festival -u" u Rumuniji i dokazala da je najbolji vokalni solista u regionu kada je reč o takmičenjima za mališane.

Irina je na ovom Internacionalnom festivalu koji ima tradiciju dugu 39 godina, pobedila s pesmom "Proud Marry" i oduševila članove žirija.

Foto: Foto: Privatna arhiva

Irina Ognjević

 

Pored učešća na ovom festivalu, bila je deo "Pinkovih Zvezdica" u kojima je pokazala neverovatne glasovne mogućnosti. A ova mala pevačica osvaja nagrade na većini takmičenja i festivala širom Evrope. Nedavno je zauzela treće mesto na festivalu u Parizu, dok je na takmičenju u Londonu ušla u finale.

Foto: Foto: Privatna arhiva

Irina Ognjević

Ipak, Irinina mama kaže da je veoma teško omogućiti ovako talentovanoj deci da učestvuju na svim takmičenjima jer svako putovanje roditelji moraju sami da finansiraju:

- Moja ćerka ima 11 godina i pohađa treći razred muzičke škole, odsek flauta. Član je Pevačkog društva Hrama Svetog Save i učesnik brojnih manifestacija. Osim prve nagrade na festivalu u Rumuniji, Irina je pobedila na onlajn festivalu u Americi, a čekamo i rezultate sa kanadskog i jednog festivala u Los Anđelsu na kojem su članovi žirija isti oni koji ocenjuju i izvođače nominovane za Gremi nagrade. Međutim, imamo ozbiljan problem jer ni državne institucije, ali ni fondacije ne žele novčano da podrže Irinu kako bi dobila sponziorstvo da ode na sva takmičenja sa kojih dobija pozive, a mi roditelji smo nemoćni da svaki finansiramo. Ovim putem bih pozvala ljude dobre volje koji imaju sredsava i žele da pomognu da se jave i sponzirišu Irinina učešća na muzičkim manifestacijama na kojima ona uglavnom osvaja nagrade - kazala je Nataša Ognjević, Irinina mama za Informer. 

Foto: Foto: Privatna arhiva

Irina Ognjević

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija