• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

07.07.2023

07:20

Voja Brajović: Gaga i ja nismo imali ni za hleb dok smo snimali "Otpisane"

Informer

Kultura

Voja Brajović: Gaga i ja nismo imali ni za hleb dok smo snimali "Otpisane"

Podeli vest

Voja nam je otkrio mnoge tajne kultnog filma, koji danas možete da pogledate na Informer televiziji.

Voja Brajović kaže da Dragan Nikolić i on nisu imali ni za hleb dok su snimali "Otpisane"! Ovaj film iz 1974. godine napravljen je od prve dve epizode istoimene serije, koja je glavne glumce, čuvenog Tihog i Prleta, vinula u zvezde.

Voja nam je otkrio mnoge tajne kultnog filma, koji danas možete da pogledate na Informer televiziji.

- Verovali ili ne, kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas! Oni su naplaćivali po padu i najviše su zaradili, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikad nisam bio siromašniji nego tada... Potpisivali smo ugovore za male pare. Kada sam pokušavao da pregovaram za veći honorar, producenti su rekli: "Ako nećeš ti da potpišeš, ima ko hoće za te pare." Nisam imao hleba da jedem - kaže Brajović za Informer.

Foto: Printscreen/InformerTV

Voja Brajović u filmu "Otpisani"

Zbog ogromne popularnosti serije, producenti su četiri godine kasnije (1978) odlučili da snime i drugu sezonu, a glumci su tek tada uspeli da profitiraju.

- Pred početak snimanja pozvao me je reditelj Aca Đorđević i rekao: "Biće para, imaćete milion dinara po epizodi!" Dragan i ja se nismo zadovoljili tom sumom, već smo podigli cenu na 2.300.000 dinara po epizodi. Direktor serije Mladen Todić se složio i tako smo za drugu sezonu Dragan i ja zaradili po 30 miliona dinara - priča Voja i objašnjava da je i Pavle Vuisić, koji je glumio Jocu, zbog njih dvojice dobio veći honorar:

Foto: Printscreen/InformerTV

Miki Manojlović i Voja Brajović u filmu "Otpisani"

- Saznali smo da je Pavle pristao da snima za 20 miliona. Rekli smo Mladenu da i njemu podignu cenu na 30 miliona ili ćemo se opasno naljutiti. Pristao je i tad smo počeli da radimo drugu sezonu.

Voja kaže da je atmosfera na snimanju bila sjajna, a posebno su mu drage šale koje su zbijali na račun Gage Nikolića.

Foto: Printscreen/InformerTV

Ekipa filma "Otpisani"

- Gagi smo dušu vadili na snimanju jer je bio malo stariji od te naše generacije glumaca. Zezali smo ga: "Matori konj koji se švercuje uz nas", a u stvari je bio samo šest godina stariji od nas! - priča Brajović i objašnjava kako su "Otpisani" dobili taj naziv:

Foto: Printscreen/InformerTV

Voja, Gaga, i Miku u filmu "Otpisani"

- Serija je tako nazvana zato što je u svakoj od 13 epizoda, koliko je imala prva sezona, trebalo da pogine po jedan od 13 glavnih likova. S obzirom na to da je serija bila izuzetno gledana, na kraju je odlučeno da neko od njih ipak preživi.

"Otpisani" su premijeru imali 20. oktobra 1974, a RTS ih je reprizirao više od deset puta. Pored Voje, Gage i Pavla, igrali su i Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Velimir Bata Živojinović...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Magazin

Džet set

Srbija