• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

12.09.2023

20:35

Ko je supruga Emira Kusturice? O tajanstvenoj Maji javnost ništa ne zna, evo zašto se ćuti godinama

Marko Đoković

Kultura

Ko je supruga Emira Kusturice? O tajanstvenoj Maji javnost ništa ne zna, evo zašto se ćuti godinama

Podeli vest

Supruga Emira Kusturice retko se pojavljuje u javnosti.

"Srpska filmska producentkinja. Supruga režisera Emira Kusturice i Striborova i Dunjina majka." Pominju se i tri filma u kojima je bila angažovana: "Zavet", "Život je čudo" i "Na mlečnom putu".

- Moja supruga završila je književnost, ali kada sam se vratio iz Francuske, na najbolji način se pokazala kao producent i zahvaljujući svojoj umešnosti učinila ono što je u filmu najteže, sačuvala novac i usmerila ga na platno. Upravo tako mi je pomogla da završim poslednja tri filma - otkrio je jednom prilikom reditelj, čija je slava odavno obišla svet.

Maja Kusturica izabrala je da ostane u senci muža, sa kojim duže od četrdeset godina deli bračni zavet "u dobru i zlu". Emir, pak, nerado govori o privatnom životu, ali ne krije da mu je supruga inspiracija za sve:

Foto: V. M./ATAImages

 

 

- Maja je centralna emocija naše familije. Ona je, zapravo, vezivno tkivo. Njena bezgranična emocionalnost i nesvakidašnja inteligencija od davnih sedamdesetih do danas stub je porodice.

- Naša ljubavna priča iz mladosti se nastavlja, želja za viđanjem jednako je jaka kao nekada. Postoje duži periodi kada smo zajedno. A opet, svi su vezani za naše projekte. Onda je taj životni pečat kao u dramskoj radnji kod Sofoklea, sa tri linije. Tako i u mom životu postoje tri linije koje teku istovremeno gde su stvaralaštvo, privatni i zajednički život u okviru porodice grupisani, i možda su jedan od elemenata koji produžavaju takav život - poetično je jednom prilikom rekao Emir Kusturica, koji je u sličnom maniru dao kompliment ženi sa kojom je zajedno od mladalačkih dana, provedenih u Sarajevu.

Foto: profimedia

 

 

- "Da je stajala na takvim nogama, Kraljevina Jugoslavija trajala bi mnogo duže!", dobacio je jednom kondukter Maji dok se koševskim autobusom prevozila u grad. Bio je u pravu taj kondukter monarhista ‒ zabeležio je Noizz Emirove reči.

Zanimljiv je podatak da su Maja i Emir Kusturica 2015. godine odlikovani medaljom pokrovitelja supružničke ljubavi i porodične sreće "Sveti Petar i Fevronija", koja se dodeljuje bračnim parovima koji su zajedno najmanje 25 godina. Medalja i plaketa uručeni su im u Ruskom domu u Beogradu, a dobili su ih na inicijativu stanovnika grada Muroma, koju je podržala Svetlana Medvedeva, supruga tadašnjeg predsednika Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija