• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.09.2023

14:48

ANTONIJEVIĆ ZA TELCAST: NE MOŽETE ZAUSTAVITI PROGRES

Promo

Kultura

ANTONIJEVIĆ ZA TELCAST: NE MOŽETE ZAUSTAVITI PROGRES

Podeli vest

U novoj epizodi podkasta Telekoma Srbija – Telcast, poznati srpski filmski reditelj, Predrag Gaga Antonijević govorio je o uticaju tehnologije na filmsku umetnost, razvoju filmske produkcije, ali i autošovinizmu u Srbiji i tome šta mu je doneo film „Dara iz Jasenovca“, a šta će mu doneti film o boju na Kosovu pod radnim nazivom „12 vitezova“.

Antonijević je govoreći o snimanju novog filma „12 vitezova“ rekao da neće biti poređenja sa filmom Zdravka Šotre od pre 34 godine, budući da su pristupi u potpunosti drugačiji.

Napomenuo je da je snimanje počelo da su scene zahtevne, da će biti dosta efekata i da publika neće biti razočarana.

„Taj deo koreografije svih bitaka i borbi koje imamo u scenariju smo već napravili i osmislili, uvežbali čak i snimili sa kaskaderima i to deluje veoma impresivno. Znači nećemo dozvoliti da to izgleda bezveze u ovome dobu kada je publika jako razvila ukus i spoznaju oko akcionih filmova“, rekao je Antonijević.

Istakao je i da se tehnologija i progres ne mogu zaustaviti, te da će upliv veštačke inteligencije biti znatno veći u budućnosti. Međutim za njega ipak telefon služi samo da se javi i pošalje poneku poruku, te da nije zavisnik o najnovije telekomunikacione tehnologije.

Više detalja iz razgovora Predraga Antonijevića sa novinarkom i autorkom Minjom Miletić, možete pronaći u najnovijoj epizodi Telcasta na jutjub kanalu Telekoma Srbija, kao i na platformama Spotify, iTunes i Google Podcast-u.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija