• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Marija Stanković

25.10.2023

19:37

"Leto" čuvenog Kirila Serebrenikova na beogradskom platnu! Poetski prikaz života rok muzičara u Lenjingradu 1980-ih oduševio publiku (FOTO)

Informer

Kultura

"Leto" čuvenog Kirila Serebrenikova na beogradskom platnu! Poetski prikaz života rok muzičara u Lenjingradu 1980-ih oduševio publiku (FOTO)

Podeli vest

Od sinoć se i Beograd upisao u svetske metropole nakon što je na platnu Kulturnog centra “Vlada Divljan” specijalno prikazan ruski film “Leto” koji je režirao veliki ruski filmski i pozorišni reditelj, dobitnik svetskih nagrada i jedan od najpoznatijih disidenata današnjice - Kiril Serebrenikov.

Kiril Serebrenikov predstavio je svoj film "Leto" u okviru projekta DrugDrugu KINO u Beogradu.

-Muzika koju čujete je mnogo bitttna pesma za sve nas, uz koju smo godinama otvarali i zatvarali filmski festival na Sahalinu. Voleo bih da čestitam I 70 godina postojanja  Centra za kulturu “Vlada Divljan”, tu je gospodin Ljubiša Đurović, direktor ovoga centra, koji je za nas postao pravi dom – rekao je Avdejev pre početka filma. 

Foto: Informer

 

Po završenoj projekciji filmski kritičar Jegor Senikov i Kiril Serebrenikov, koji se uključio putem vibera iz Berlina, razgovarali su o filmu uz učešće direktora fotografije filma Vladislava Opeljanca i glumca Filipa Avdeeva.

Kiril je, između ostalog, otkrio kako je došao na ideju da stvori ovaj film, ali i kako je okupio glumačku ekipu, dok je publika mogla da ga pita šta god je poželela. 

"Leto" je mjuzikl fantazije, jedan poetski prikaz života rok muzičara u Lenjingradu 1980-ih. Glavni likovi su Majk Naumenko, frontmen grupe "Zoopark" i Viktor Coj, buduća legenda ruske rok muzike, koji je u vreme radnje tek na početku svoje karijere.

DrugDrugu KINO je projekat koji organizuje filmske projekcije i razgovore s filmskim rediteljima, glumcima i producentima. Film je dat na ruskom jeziku sa srpskim titlovima i simultanim prevodom. 

"Drugdrugu" u Beogradu je takođe i pokrenuta društveno - kulturna platforma čiji je glavni zadatak da podstakne interakciju i saradnju između ruske jezičke zajednice i srpske kulturne sredine, a među prvim velikim projektima je i predstava "Obična priča", u režiji čuvenog Kirila Serebrenikova, koja će premijerno biti izvedena u pomenutom kulturnom centru 1. i 2. novembra. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija