• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Dijana Ilić

15.11.2023

13:59

Toma Fila slomljen nakon smrti Lauša: "Znao sam da je bio bolestan, on je bio jedan od tri glumca koje priznajem!"

Informer

Kultura

Toma Fila slomljen nakon smrti Lauša: "Znao sam da je bio bolestan, on je bio jedan od tri glumca koje priznajem!"

Podeli vest

Legendarni glumac Žarko Laušević preminuo je danas u 63. godini, a najpriznatiji srpski advokat Toma Fila koji ga je branio u slučaju dvostrukog ubustva, oglasio se za Informer slomljen nakon saznanja da je čovek koji je nezasluženo proglašen krivim otišao sa ovog sveta.

Toma Fila koji je bio Žarkov drugi advokat u najtežem slučaju u životu slavnog glumca, prisetio se poslednjih susreta sa Lauševićem:

Foto: Ata images

 

 

- Dugo se nismo videli, išao je za Ameriku često. Videli smo se jednom ili dva puta nakon suđenja. Kada sam napisao knjigu javio se i rekao mi da je zadovoljan kako je prikazan  - kazao je Fila u dahu i potom otkrio da je znao za Žarkovu bolest:

- Znao sam da je bolovao, kao i da je ozbiljno. Ovo je nažalost bilo očekivano. Ja u životu priznajem samo tri glumca Žarka, Zorana Radmilovića i, na sreću, još živog Acu Berčeka. To vam sve govori - kazao je Toma i prisetio se suđenja Lauševiću kojeg je u jednom trenutklu oslobodio optužbe za ubistvo Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, i teško ranjavanje Andrije Kažića. 

Foto: Zoran Sinko

 

 

- Žarka ću pamtiti kao jednog divnog čoveka koji je sticajem okolnosti proglašen krivim jer je nezavisnost Crne Gore pogodovala njima. ja sam uspeo da se pravosnažna presuda ovde poništi, ali ne nažalost tamo osuđen na 14 godina. Pomogao sam da dobije pomilovanje - kazao je Toma Fila. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31