• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/S. Kostić - I. Grk

20.11.2023

11:13

Prvi put u javnosti ćerke i sin Žarka Lauševića! Supruga Anita sa njegovom decom u prvom redu na komemoraciji

Aleksandar Jovanović Cile

Kultura

Prvi put u javnosti ćerke i sin Žarka Lauševića! Supruga Anita sa njegovom decom u prvom redu na komemoraciji

Podeli vest

Žarko Laušević preminuo je 15. novembra u 63. godini, a u toku je komemoracija kojoj prisustvuju i članovi porodice proslavljenog glumca. U javnosti su se prvi put pojavila i njegova deca uz koju je Žarkova druga supruga Anita.

Sin Dušan i ćerka Asja iz Lauševićevog prvog braka sa suprugom Majom prisustvuju komemoraciji iz prvog reda, kao i glumčeva ćerka Jana koju je dobio iz druge zajednice sa ženom  Anitom.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Porodica je pre ulaska u salu za komemoraciju sedela u posebnim prostorijama gde su sačekali da se okupe svi oni koji žele da odaju počast Laušu.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

Osim porodice i prijatelja na komemoraciju Žarku Lauševiću u Jugoslovensko Dramsko Pozorište došlo je i mnogo njegovih kolega poput Milutina Mime Karadžića koji mu je i kum, Petra Božovića, Miodraga Krivokapića, Milana Marića, Branke Petrić, Vesne Trivalić, Dragana Mićanovića i drugih.

 

Podsetimo, Žarko Laušević rođen je 19. januara 1960. na Cetinju, a glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.Završio je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1982. godine, kada postaje i član Jugoslavenskog dramskog kazališta. Na filmu je debitovao 1982. godine, ulogom u filmu "Progon". Takođe, ostvario je značajne uloge u filmovima "Savamala" i "Direktan prenos".

Vrlo brzo je dobio jednu od glavnih uloga u TV seriji "Sivi dom" (1984), koja mu je donela veliku popularnost.

Nakon toga, igrao je uloge u više od dvadeset filmova i televizijskih serija, među kojima su: "Šmeker" (1985), "Svečana obaveza" (TV) (1986), "Dogodilo se na današnji dan" (1987), "Oficir s ružom" (1987), "Braća po materi" (1988), "Boj na Kosovu" (1989), "Original falsifikata" (1991), "Bolje od bekstva" (1993), "Kaži zašto me ostavi" (1993), "Nož" (1999).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija