• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/S. Kostić - I. Grk

20.11.2023

12:12

"Nema više tebe, kume moj!" Mima Karadžić slomljen na komemoraciji Žarku Lauševiću

Informer

Kultura

"Nema više tebe, kume moj!" Mima Karadžić slomljen na komemoraciji Žarku Lauševiću

Podeli vest

Na komemoraciji održanoj u čast Žarku Lauševiću, istaknutom glumcu koji je preminuo 15. novembra u 63. godini, okupljenima se obratio njegov kum i prijatelj Milutin Mima Karadžić koji je sve rasplakao pričom iz detinjstva u kojoj je otkrio kako su se upoznali.

Mima je, pričajući o Laušu, otkrio da se sa njim poznaje još dok su bili dečaci u Crnoj Gori:

Foto: Informer

 

 

- Kad smo bili klinci između ostalog igrali smo se i pozorišta. Bilo je divno. Upoznali smo jednog starijeg druga zvao se Sloba Mijatović. Napravili smo pozorište Dodest. Došao je jednog dana jedan klinac, fino očešljan sa velikom dioptrijom, rumen u obrazima. To je bio Žarko. Posle je Sloba napravio predstavu o Marku Kraljeviću. Žarko je bio Šarac, a ja Buzdovan. Obišli smo celu Jugoslaviju. To pozorište Dodest je postao izbiljno pozorište. Ah, govorili smo i poeziju. Obično bih ja Vita Ivanovića, a Žarko meni Lesa Ivanovića - kazao je Mima koji je rasplakao sve u Jugoslovenskom Dramskom Pozorištu.

Na kraju se emotivnim rečima oprostiop od Lauševića:

- Nema više ni Karibola, ni Šabana, nema ni Lesa, ni Vita, a nema ni tebe moj dobri Laćo. Moj dobri kume putuj sa anđelima - Mima je sa knedlom u grlu izgovorio poslednje reči.

Poznato je da su Laušević i Karadžić bili veliki prijatelji, kao i da je Žarko bhio venčani kum Mimi na venčanju sa glumicom Sunčicom Đurić. U to vreme Mima i Žarko bili su cimeri. Ljubav između Sunčice i Mime nije dugo trajala, pa je svako krenuo svojim putem. Kako se pričalo, i kumstvo dvojice glumaca navodno je postalo sve tanje i tanje, pa dugo navodno uopšte i nisu bili bliski, pisali su domaći mediji.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

 

Takođe, kao razlog udaljavanja navodilo se i to da je Mima poznavao porodice momaka koje je Žarko ubio u Podgorici.

Glumac je sada demantovao ove navode, dok se Žarko ovim povodom za života nije oglašavao.

- Nije tačno da smo Žarko i ja bili u svađi, a kamoli da nismo razgovarali 20 godina. Takođe, nije tačno ni da sam poznavao porodicu žrtve tragičnog događaja u Podgorici - rekao je Mima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Magazin

Džet set

Srbija