• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.11.2023

17:34

"Imao je fantastičan smisao za humor": Branka Petrić progovorila o pokojnom kolegi Žarku Lauševiću!

ATAIMAGES

Kultura

"Imao je fantastičan smisao za humor": Branka Petrić progovorila o pokojnom kolegi Žarku Lauševiću!

Podeli vest

Branka se prisetila jedne saradnje sa svojim pokojnim kolegom Žarkom Lauševićem.

Lauš je imao fantastičan smisao za humor, kaže Branka Petrić o pokojnom kolegi Žarku Lauševiću. Slavna glumica prisetila se kako je sarađivala sa Laušem još na početku njegove karijere.

Foto: M.K./ATAImages

 

- Žarko je bio veliki čovek! Mi smo samo jednom sarađivali, davnih osamdesetih godina. U pitanju je bila neka komedija o detetu koje maltretira svoje roditelje. Ja sam igrala koketu, a Žarko je tumačio lik mog pratioca koji je mnogo mlađi. On je još bio na Akademiji. Već tada je bio fantastičan, smešan, a ja sam razmišljala kako neko ko tek počinje ima tako fantastičan smisao za humor. U svakoj ulozi je bio drugačiji, posebno nakon svega što se dogodilo... Igrao je ozbiljne, sjajne, slojevite uloge, obojene njegovim iskustvom - ispričala je Branka u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1 i osvrnula se na suprugu legendarnog glumca, koja je ostala uz Lauša i posle robije za dvostruko ubistvo:

- Njegova supruga Anita je davnih dana došla u naše pozorište da radi frizuru i šminku, svi smo je zavoleli, bila je prelepa devojka. Desilo se šta se desilo sa Žarkom... Ona odlazi u Ameriku i počinje da radi na Brodveju. Pošto je postala tražena, počela je da radi i serije i filmove. Koliko je priznata govori i činjenica da je pre godinu dana od svojih kolega dobila prestižnu nagradu da je najbolja među njima. Za mene je to fantastično. Žarko i ona su prošli zajedno sve što se dešavalo u njihovom zajedničkom životu, a onda je u čitavoj toj situaciji uspela i decu da izvede na pravi put. Ona je sidro njihove porodice. Za mene ona može da bude primer svima kako može da se preživi sve ono što život donese... Žarkov trag će držati Anita kroz njegova dela, kasete, knjige...

Foto: Informer

 

Prvi put glumi sa sinom i snajkom

Branka Petrić prvi put glumi sa sinom Uliksom Fehmijuom i snajkom Snežanom Bogdanović u seriji "Poziv", u kojoj glavnu ulogu ima Mirjana Joković.
- Mirjana je bila predivna mlada glumica, koja je u jeku popularnosti otišla u Ameriku, otprilike kada su otišli moj Uliks i Sneža. Pre izvesnog vremena javio mi se neko iz ekipe serije "Poziv" i pitao me da li bih igrala mamu Mire Joković. Pristala sam odmah, objasnili su mi da je u pitanju jedan snimajući dan i ja sam u međuvremenu na to i zaboravila... Onda su mi Uliks i Sneža saopštili da će igrati bračni par u toj seriji, a ja sam počela da se smejem i rekla im da ću i ja biti deo projekta. Ovo je prvi put u mojoj karijeri da igram sa sinom i snahom, čak nikada nisam igrala ni sa Bekimom - rekla je Branka, supruga pokojnog glumca Bekima Fehmijua.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija